Foto: Red Bull

Francijas autoražotāji "Peugeot" paziņojuši, ka pēc šā gada sezonas izstājas no pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX"), lai gatavotos 2021. gadā paredzētajam elektromašīnu seriālam.

Šā gada Parīzes autosalonā "Peugeot" prezentēja jaunākās paaudzes elektroautomobiļus un tagad paziņojuši par pievēršanos sporta elektromašīnu izstrādei 2020. gadā. Līdz ar to visi resursi tiks novirzīti šo mašīnu attīstīšanai, tāpēc kompānija nolēmusi atteikties no dalības pasaules rallijkrosa čempionātā.

Līdz šai sezonai "Peugeot" kopš 2014. gada bija četrpadsmitkārtējā Eiropas rallijkrosa čempiona Keneta Hansena komandas partneri, bet 2018. gadā franču autoražotāji pirmo reizi "World RX" startēja kā rūpnīcas komanda. To pārstāvēja deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjens Lēbs un Hansena dēli Timijs un Kevins.

Vasaras vidū par izstāšanos no "World RX" paziņoja arī vācu autoražotāji "Audi", kas sadarbojās ar bijušā DTM čempiona, zviedra Matiasa Ekstrema komandu "EKS". "Audi" turpmāk vēlas lielāku uzmanību pievērst "Formula E" čempionātam un DTM.

Tādējādi pagaidām vienīgie autoražotāji, kas paliek "World RX" ar savu komandu, ir "Volkswagen". Čempionāta komandas startē arī ar "Hyundai" un "Renault" markas automašīnām, taču tieša rūpnīcu atbalsta tām nav.

"World RX" organizatori sākotnēji bija paredzējuši elektromašīnu čempionātu rīkot jau 2019. gadā, taču tagad šis termiņš nobīdīts uz 2021. gadu, lai dotu autoražotājiem vairāk laika mašīnu un tehnoloģiju izstrādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!