Foto: Publicitātes foto
Amerikāņu tūninga kompānija "Hennessey Performance" izstrādājusi pasaulē visātrāko sērijveida apvidus automobili. Projektam par pamatu ņemtais "Jeep Grand Cherokee Trackhawk" pēc "Hennessey" uzlabojumiem no vietas līdz 60 jūdzēm stundā (96 km/h) paātrinās 2,3 sekundēs un maksimāli sasniedz 322 km/h.

Apvidus automobilis aprīkots ar 6,2 litru V8 dzinēju, kam "Hennessey Performance" uzstādījis pašu izstrādātos mehāniskos kompresorus. Rezultātā motora jauda attīsta 1218 zirgspēku, bet griezes moments – 1354 ņūtonmetrus. Atgādinām, ka arī standartā "Jeep Grand Cherokee Trackhawk" nav nekāds nīkulis un attīsta 717 ZS, no vietas līdz 96 km/h paātrinoties 3,5 sekundēs.

Šādu pārbūvi "Hennessey Performance" veicis, lai panāktu šī džipa pēc iespējas labāku veiktspēju klasiskajā ceturtdaļjūdzes (402 m) dragreisa distancē. Šo disciplīnu vairāk nekā 1200 ZS jaudīgais džips paveic 9,66 sekundēs, finišā sasniedzot 233 km/h. Standartā "Trackhawk" to izdara 11,6 sekundēs ar 185 km/h ātrumu finišā.

Lai sasniegtu tik labus rezultātus, džipam tika palielināta ne tikai motora atdeve, bet arī uzstādītas speciāli dragreisam paredzētās riepas "Nitto 555R", kas nodrošina maksimālu saķeri. Tāpat apvidniekam izstrādāta sistēma, kas ļauj atslēgt pilnpiedziņas sistēmu ar attiecīgas pogas nospiešanu panelī – rezultātā vilkme tiek novadīta tikai uz aizmugurējo riteņu asi.

Pavisam plānots izgatavot 24 šādus džipus, no kuriem katrs maksās 179 tūkstošus ASV dolāru (155 tūkstošus eiro). Tomēr, ja kādam šī cena ir par augstu vai arī netiks 24 laimīgo pulciņā, "Hennessey Performance" šim "Jeep" modelim neierobežotā daudzumā piedāvā vēl arī modifikācijas ar 862 un 1027 ZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!