Foto: Imago/Scanpix/LETA

Leģendārā Pirmās formulas (F-1) pilots Mihaela Šūmahers dēlā Mikā ir tēva sacīkšu gēni, uzskata cits šo sacensību kādreizējais braucējs Gerhards Bergers.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais Miks Šūmahers sestdien izcīnīja sacensību seriāla "Formula 3" čempiontitulu, turklāt viņš to paveica dzimtās Vācijas trasē Honkenheimā.

"Mikam ir Mihaela sacīkšu gēni," uzskata Bergers, kurš savulaik F-1 čempionātā izcīnīja desmit uzvaras. "Ja viņš turpinās attīstīties, viņš atradīs ceļu līdz F-1."

Tikmēr pašreizējais "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs uzskata, ka Mihaela Šūmahera dēlam ir nākotne.

"Miks F-1 čempionātā var kļūt par lielu slavenību. Viņš jau no paša savas karjeras sākuma ir prožektoru gaismā un saskaras ar lielu spiedienu, ar ko nebūt nav viegli tikt galā," pauda Volfs.

Pēc uzvaras F-3 čempionātā Miks Šūmahers ir pilntiesīgs iegūt Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) superlicenci, kas ļauj startēt F-1 čempionātā.

Tiesa, pats sportists norādīja, ka vēl nav izlēmis par savu nākotni, bet viņa nākamais solis varētu būt sacenšanās "Formula 2" čempionātā, kas tiek uzskatīts par pēdējo pakāpienu uz F-1.

Par Mika tēva Mihaela gaitām informācija ir ļoti niecīga pēc 2013. gada nogalē gūtajām galvas traumām, kas tika piedzīvotas, slēpojot kalnos. Savulaik viņš septiņas reizes tika kronēts par F-1 pasaules čempionu, kas ir visu laiku rekords.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!