Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 13. oktobrī, ar daudzveidīgām aktivitātēm no pulksten 11 līdz 18 norisināsies "Latvijas Gada auto testa diena Molā", kas notiek katru gadu oktobrī, sniedzot iespēju ikvienam doties testa braucienos ar jaunākajiem auto modeļiem Latvijā. Īpašs notikums šogad būs jaunā "Honda CR-V" modeļa Latvijas pirmizrāde – ar to arī varēs braukt 15 minūšu testa braucienā.

Sestdien testa braucieniem būs pieejams plašs klāsts ar "Latvijas Gada auto 2019" pretendentiem, kā arī citiem jaunākajiem auto modeļiem: "Alfa Romeo Giulia", "BMW X3", "Citroën C4 Cactus", "Citroën Berlingo", "Dacia Duster", "Hyundai Kona", "Jaguar E-Pace", "KIA Ceed", "KIA Sportage MildHybrid", "KIA Stonic AT", "Mitsubishi Eclipse Cross", "Renault Koleos", "SEAT Arona", "Ssangyong Rexton", "Subaru Outback", "Subaru XV", "Škoda Fabia", "Škoda Octavia" un "Volkswagen T-Roc".

Pie katra automobiļa pārstāvjiem būs iespējams veikt pierakstu testa braucienam konkrētā laikā, tādējādi nebūs jāstāv rindā – savā rezervētajā lakā dodieties ar konkrēto automobili izmēģinājuma braucienā.

Papildu testa braucieniem būs arī citas aktivitātes, piemēram, iespēja iepazīties ar elektroauto "Nissan Leaf" otrās paaudzes konstrukciju šķērsgriezumā un piedalīties veiklības braucienā ar jauno "Suzuki Swift" speciālā trasē.

No pulksten 12.30 līdz 14.30 klātesošos izklaidēs transformers, ar kuru varēs kopā fotografēties.

Gada auto teltī būs apskatāms autošosejas sacīkšu auto "Legends car", ar kuru 17 gadīgais Latvijas sportists Valters Zviedris šogad izcīnīja 3. vietu Ziemeļeiropas čempionātā. Sacīkšu auto būs iespēja gan iekāpt un iejusties pilota krēslā, gan fotografēties, gan saņemt atbildes no komandas pārstāvja.

Lielajā "Latvijas Gada auto" teltī katras stundas sākumā norisināsies semināri par satiksmes drošību, kurus vadīs konkursa žūrijas priekšsēdētājs un pieredzējušais auto žurnālists Atis Jansons. Šogad par drošībai būtiskām tēmām – braukšanas distance un trajektorija, kāpēc tas ir tik nozīmīgi.

Par satiksmes drošību un drošības jostu lietošanu pasākumā izglītos arī Ceļu satiksmes drošības direkcija. "Pasākuma laikā ikvienam interesentam būs iespēja drošos apstākļos caur personīgo pieredzi pārliecināties par drošības jostu lietošanas nepieciešamību automobilī. Tiks imitēta auto apgāšanās un demonstrēta, kāda nozīme šādos brīžos ir drošības jostām. Ļoti ceram, ka ikdienas dzīvē nevienam tādas sajūtas nebūs jāpiedzīvo, bet saprast drošības jostu nozīmīgumu tas noteikti palīdzēs. Pēc šāda stenda izmēģināšanas parasti nerodas jautājums, kādēļ drošības jostas ir jālieto," stāsta Jānis Aizpors, CSDD sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!