Foto: Personiskais arhīvs
Latvijas autošosejas pilots Garijs Rožkalns, kurš šogad kļuva par Somijas čempionu "Legends" klasē, oktobra vidū dosies uz Lasvegasu, kur cīnīsies par pasaules čempiona titulu "Semi-pro" ieskaitē, informē sportista pārstāvji.

Vairākkārtējais Baltijas un Latvijas čempions autošejā un motošosejā šogad aizvadīja savu pirmo pilno sezonu ar atraktīvajā "Legend" klasē. Startējot Somijas čempionāta "Semi-pro" ieskaitē, kurā var piedalīties piloti ar maksimāli divu gadu pieredzi, Rožkalns demonstrēja pārliecinošu sniegumu, kļūstot par pirmo ārvalstu sportistu, kas izcīnījis Somijas "Legend Car" čempiona titulu.

"Sezonas laikā izcīnīju gandrīz maksimālo punktu skaitu, un tieši tikpat punktus ASV čempionātā ieguva arī viens amerikāņu sportists. 21. oktobrī Lasvegasā tad arī noskaidrosim, kurš no mums būs pasaules čempions "Semi-pro" klasē. Uz Lasvegasu braucu tikai ar vienu domu - uzvarēt," tā par gaidāmajām sacīkstēm izsakās pats sportists. Jāatzīmē, ka tradicionālajā "Legend Car" sezonas noslēgumā piedalās labākie šīs klases sportisti no visas pasaules.

Lai arī sākotnēji likās, ka dalība "Las Vegas Motor Speedway" trasē notiekošajā pasākumā izmaksās dārgi, Rožkalnam izdevās noslēgt izdevīgu vienošanos ar vienu no vadošajām ASV komandām "Kyle Beattie Racing & Driver Development". "Pārstāvēšu viņu komandu pasaules čempionātā, bet viņi nodrošinās mani ar tehniku un apkalpošanu. Aizlidošu ar savu kombinezonu un ķiveri, nobraukšu sacīkstes, pateikšu paldies un lidošu atpakaļ," sadarbību komentē Garijs Rožkalns.

Ja ASV latviešu sportistu apkalpos profesionāla komanda, tad uz Somijas čempionātu Garijs šogad devās vien kopā ar tēvu Bruno Rožkalnu. "Pagājušogad vēl startējām Somijas komandā, bet šogad braucām paši. Krājām pieredzi, gājām uz priekšu un sadarbojāmies ar latviešu "RS Motorsport" komandu, viens otram palīdzot," sezonas gaitu skaidro Garijs.

Runājot par nākamo sezonu, Rožkalns pieļauj, ka varētu paņemt viena gada pauzi "Legend" sacensībās, lai sagaidītu jaunos dzinējus. "Esošie dzinēji ir diezgan trausli un ar viņiem ir lielas izmaksas. Jaunie solās būt izturīgāki," saka Garijs. Tomēr sacīkstēs viņš nākamgad noteikti plāno piedalīties, jo šobrīd tiekot gatavots jauns BMW startiem Baltijas autošosejas izturības čempionātā ("Baltic Endurance Championship").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!