Foto: EPA/Scanpix/LETA

Britu pilots Lūiss Hamiltons ("Mercedes") svētdien izcīnīja uzvaru Japānas "Grand Prix" posmā, nonākot vairs tikai soļa attālumā no sava piektā F-1 čempiona titula.

Hamiltons svētdienas sacīkstes Suzukas trasē sāka no pirmās starta vietas un dominēja tajās, neļaujot konkurentiem iesaistīties cīņā par uzvaru. Britam tā bija jau sestā uzvara pēdējās septiņās sacīkstēs.

Otro vietu atkal ieguva Hamiltona komandas biedrs soms Valteri Botass, tādējādi "Mercedes" vienībai gūstot dubultuzvaru, bet trešais finišēja Makss Verstapens ("Red Bull"). Uzreiz aiz pirmā trijnieka sekoja "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas, bet piektais bija otrs "Ferrari" braucējs Kimi Raikonens, kuram sekoja Fetels.

Savukārt septīto pozīciju ieņēma Serhio Peress ("Force India"), kuram sekoja francūzis Romēns Grožāns ("Haas") un meksikāņa komandas biedrs Estebans Okons. Pirmo desmitnieku noslēdza spānis Karloss Sainss ("Renault").

"Mercedes" pilota tuvākais sekotājs kopvērtējumā, vācietis Sebastjans Fetels ("Ferrari'), bija spiests samierināties ar sesto vietu. Sacensību laikā viņš sadūrās ar Verstapenu, kā rezultātā atkrita uz pēdējo pozīciju, tomēr spēja aizcīnīties līdz pirmajam sešiniekam.

Līdz F-1 sezonas beigām atlikuši vairs tikai četri posmi, bet Hamiltona pārsvars pār Fetelu pieaudzis jau līdz 67 punktiem.

Pēc aizvadītiem 17 posmiem Hamiltons kopvērtējumā iekrājis 331 punktu, Fetelam ir 264 punkti, bet trešais ar 207 punktiem ir Botass. Ceturto vietu ar 196 punktiem ieņem Raikonens, kuram ar 174 punktiem seko Verstapens, kamēr pirmo sešinieku ar 146 punktiem noslēdz Rikjardo.

Konstruktoru kausā līderi ar 538 punktiem ir "Mercedes", "Ferrari" iekrājuši 460 punktus. Pirmo trijnieku ar 319 punktiem noslēdz "Red Bull".

Nākamais F-1 posms notiks 21. oktobrī ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!