"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījuma studijā viesojas Eiropas rallija čempions U27 junioru klasē Mārtiņš Sesks. Tāpat arī runa ir par divām sāpīgām autosporta tēmām – Biķernieku trases nākotni un ziedojumiem sportam, par ko studijā stāstīs Aigars Nitišs.

Lai arī Mārtiņš Sesks ir kļuvis par Eiropas rallija čempionu U27 klasē, viņam priekšā vēl svarīgs starts tepat, Liepājā, kur nākamajā nedēļas nogalē notiks "Rally Liepāja". Iespējams, ka šī ir vēl svarīgāka sacīkste Mārtiņa stūrmanim Renāram Francim, jo arī viņam ir visas izredzes tikt pie čempiona titula. "Ātruma cilts" vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums izjautā Mārtiņu par paņēmieniem, kas jālieto, lai paņemtu uzvaru arī mājās ar opeli - raķeti. Tāpat arī tiek noskaidrots, kā tas ir – braukt rūpnīcas komandā, par aizvadītās sezonas kļūdām un jaunā čempiona plānus nākamajai sezonai.

Otrs "Ātruma cilts" studijas viesis Aigars Nitišs pievērsīsies ļoti aktuālajai un sāpīgajai ziedojumu tēmai. Ir skaidrs, ka nodokļu reformas rezultātā īpaši smagi cietīs neolimpiskie sporta veidi, to vidū arī autosports. Aigars ir aprēķinājis, ka šogad ziedojumu ir trīs reizes mazāk, un nākamais gads sportistiem un sporta federācijām nesolās būt vieglāks.

Ko tas nozīmēs mūsu Eiropas čempioniem – Reinim Nitišam un Mārtiņam Seskam – un viņu reklāmdevējiem? Sliktākā scenārija gadījumā nākamgad daļu profesionāļu sportā vairs neredzēsim, un turklāt nežēlīgi saasināsies konkurence reklāmdevēju naudas piesaistē. Vai tas ir labi, to rādīs laiks, ir pārliecināts Aigars Nitišs.

Tāpat raidījuma komanda apspriedīs Latvijas autosportam svarīgu brīdi – parakstu vākšanu un iniciatīvu privātīpašnieku zemes atsavināšanai zem Biķernieku kompleksās sporta bāzes ar mērķi saglabāt Biķernieku trasi kā mūsu autosporta bāzi.

Ilmārs Līkums šoreiz arī turpina tēmu par sievietēm motoru sportā, jo tikko vēsturisku uzvaru un pasaules čempiones titulu "WorldSSP300" klasē ieguvusi Ana Karasko. Vai tā būs tendence motoru sportā? "Ātruma cilts" komanda ir pārliecināta, ka pasaule iet uz priekšu un nav iemesla sievietēm nevinnēt arī autosporta sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!