Foto: AFP/Scanpix/LETA

2019. gadā pasaules rallijkrosa čempionāts ("World RX") pirmo reizi viesosies Tuvajos Austrumos, kad aprīļa sākumā Abu Dabi tiks aizvadīts sezonas pirmais posms, informē čempionāta rīkotāji.

Ar "Yas Marina" trasi "World RX" rīkotāji IMG noslēguši ilgtermiņa līgumu, taču netiek izpausts, cik ilgs ir šis termiņš.

"Priecājamies uzsākt sadarbību ar "Yas Marina Circuit", kas atļaus mums aizvest rallijkrosu uz tādu pasaules daļu, kur šī autosporta disciplīna nekad iepriekš nav viesojusies," saka IMG izpilddirektors Pols Belamī. "Tuvie Austrumi ir slaveni ar savu entuziasmu attiecībā uz motoru sportu, un neviens cits čempionāts nav tik aizraujošs kā "World RX"."

"Yas Marina" trase atrodas uz Jasas salas apmēram 30 minūšu brauciena attālumā no Apvienoto Arābu emirātu (AAE) galvaspilsētas Abu Dabi. Tā izveidota 2009. gadā un kopš tā paša gada uzņem F-1 pasaules čempionāta posmu, tam parasti notiekot vēlā rudenī. "World RX" būs otrs globālais autosporta seriāls, kas sacensības aizvadīs šajā trasē.

"Yas Marina" ir vēl viena no F-1 trasēm "World RX" kalendārā. Rallijkrosa sacensības uzņem arī Katalonijas trase Spānijā, slavenā Silverstounas trase Lielbritānijā un šogad pirmo reizi arī Ostinas trase ASV.

Viss 2019. gada pasaules rallijkrosa čempionāta kalendārs pagaidām nav izziņots.

Kā zināms, kopš 2016. gada "World RX" posmu uzņem arī Latvija, un iepriekšējos divos gados tieši Rīgas posms tika atzīts par labāko visā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!