Foto: Publicitātes foto

Latviešu pilots Jānis Baumanis no STARD komandas ieņem 13. vietu pēc ASV notiekošā pasaules čempionāta rallijkrosā desmitā posma kvalifikācijas pirmajiem diviem braucieniem prestižākajā "SuperCar" klasē.

Baumanis pirmajā braucienā ieņēma 11. pozīciju, bet otrajā nokrita par divām vietām uz 13. pozīciju.

Latvijas autosportists divos kvalifikācijas braucienos ticis pie 64 punktiem, kas viņam dod 13. vietu, kamēr līderis ar 100 punktiem ir slavenais norvēģis Peters Solbergs, kurš uzvarēja abās kvalifikācijās. Tikmēr pašreizējais pasaules čempions Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas ar 76 punktiem ir tikai piektajā pozīcijā.

Svētdien paredzēti vēl divi kvalifikācijas braucieni, bet pusfinālu sasniegts 12. ātrākie braucēji no kvalifikācijas.

Jānis Baumanis no STARD komandas startē pasaules čempionāta prestižākajā "SuperCar" klasē. Tikmēr Reinis Nitišs, kurš pārstāv "Set Promotion" vienību, šosezon kļuvis par uzvarētāju Eiropas čempionāta "SuperCar" ieskaitē, savukārt Artis Baumanis un Arnis Odiņš brauc Eiropas čempionāta "Super1600" klasē. ASV sacensības risinās gan tikai starp prestižākās "SuperCar" klases braucējiem.

J. Baumanis pēc deviņiem etapiem ar 71 punktu kopvērtējumā ir desmitais, kamēr pārliecinošs līderis ar 254 punktiem ir Kristofešsons, kuram ar 181 punktu seko viņa tautietis Matīass Ēkstrems, bet trešais ar 179 punktiem ir norvēģis Andreass Bakerūds.

Iepriekšējais posms jau trešo gadu pēc kārtas notika Latvijā. Šajā etapā Nitišs savu skatītāju priekšā kļuva par Eiropas čempionu, bet Baumanis nesasniedza pusfinālu. Šosezon Baumanis vienu reizi ir spējis iekļūt arī posma finālā.

Pēc sacensībām ASV vēl būs noslēdzošie divi etapi Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!