Foto: Publicitātes foto
Pasaules čempiona titulu jau nodrošinājušais spānis Horhe Prado sestdien Imolas trasē, Itālijā, izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta noslēdzošā posma kvalifikācijā MX2 klasē.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošajam motokrosa braucējam Paulam Jonasam šonedēļ tika veikta ceļgala operācija, tāpēc viņam sezona noslēgusies, bet viņa pārstāvētās komandas "Red Bull KTM Factory Racing" otrs braucējs Prado līdz ar to garantēja čempiona titulu, kamēr Jonass ticis pie vicečempiona titula.

Prado sestdien kvalifikācijā aiz sevis atstāja britu Benu Vatsonu, bet trešais bija dānis Tomass Kjērs Olsens.

Vēl septembra sākumā Jonass piedzīvoja kritienu pasaules čempionāta 18.posmā Turcijā. Lai arī sportistam bija veselības likstas, viņš ar komandu "Red Bull KTM Factory Racing" nolēma startēt nākamajā etapā Nīderlandē, kur arī krita, bet kopumā ierindojās sestajā vietā.

Pasaules čempionātā kopvērtējumā pēc 19 veiktiem etapiem vadībā ar 823 punktiem ir Prado, kamēr latvietis ar 777 punktiem ir otrais. Trešo vietu ar 633 punktiem ieņem Olsens.

Pagaidām nav skaidrības par Jonasa nākotni, bet, iespējams, sportists nākamsezon varētu pārcelties uz prestižāko MXGP klasi.

Tikmēr prestižākajā MXGP klasē sestdien kvalifikācijā uzvarēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš arī jau nodrošinājis čempiona titulu. Aiz viņa palika beļģis Klemāns Desaijs, bet trešais bija slovēnis Tims Gajsers.

Kopvērtējumā pirms pēdējā etapa Herlingsam ir 883 punkti, kamēr otrais ar 782 punktiem ir itālis Antonio Kairoli, kamēr trešais ar 645 punktiem ir Desaijs. Savukārt Latvijas motokrosists Matīss Karro ar trīs punktiem ir 44. vietā.

Tāpat Imolā notiek Eiropas kausa superfināla sacensības EMX125 klasē, kur sestdien pirmajā braucienā 12. vietu ieņēma Mairis Pumpurs.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot jaunu ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!