Foto: Publicitātes foto
Skandināvijas reģiona rallijkrosa seriāla "RallyX Nordic" 2019. gada kalendārā iekļauts arī posms Rīgā, Biķernieku trasē, informē čempionāta rīkotāji.

2019. gadā "RallyX Nordic" seriālā iekļauti jau septiņi posmi, ieskaitot etapu Rīgā, kas plānots 20. un 21. jūlijā.

"Šī ir ļoti īpaša diena, kad mēs varam paziņot par Latvijas un tās galvaspilsētas Rīgas iesaistīšanos "RallyX Nordic" seriālā. Esošais vēsturisko rallijkrosa trašu komplekts tiks papildināts ar modernās ēras Biķernieku trasi," saka "RA Events" direktors Raimonds Strokšs. "Bez šaubām, "RallyX Nordic" ļaus mums nostiprināt rallijkrosa pozīcijas Latvijā, jo šī disciplīna pēdējo gadu laikā ir sākusi atdzimt. Turklāt jūlija vidus ir labs laiks, ko pavadīt Latvijā!"

2019. gada "RallyX Nordic" būs iekļautas divas trases, kas gan šobrīd uzņem pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmus — Holjesa un Biķernieki, gan tādas, kas no šā kalendāra izņemtas, piemēram, Kouvolas trase Somijā.

"RallyX Nordic" sportisti sacenšas divās automašīnu klasēs — "Supercar" un "Supercar Lites". Šogad čempionātā atlicis 7. oktobrī aizvadīt pēdējo posmu "Tierp Arena" trasē Zviedrijā, un tur par seriāla čempionu var kļūt "World RX" čempiona Petera Solberga dēls Olivers ("OSRX"), kurš pēc pieciem posmiem ir kopvērtējuma līderis "Supercar" klasē. Sešus punktus no viņa atpaliek Olivers Eriksons ("Olsbergs MSE").

"RallyX Nordic" organizē Skandināvijas "Touring Cars" korporācija (STCC).

2019. gada "RallyX Nordic" kalendārs:


1. un 2. posms 19.-20. maijs Holjesa (Zviedrija)
3. posms 1.-2. jūnijs Nīsuma (Dānija)
4. posms 13.-14. jūlijs Kouvola (Somija)
5. posms 20.-21. jūlijs Rīga (Latvija)
6. posms 17.-18. augusts Norvēģija (TBA)
7. posms 21. - 22. septembris "Tierp Arena" (Zviedrija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!