Foto: Publicitātes foto
Kluba "MX Moduls" sportisti svētdien startējuši Latvijas motokrosa čempionāta noslēdzošajā posmā Cēsīs, mototrasē "Ezerkalni". Kārlis Sabulis divu braucienu summā uzvarēja un kļuva par MX2 klases čempionu. Edvards Bidzāns posmā izcīnīja otro vietu un kļuva par MX85 klases čempionu.

Uz piekto, noslēdzošo, Latvijas motokrosa čempionāta posmu Kārlis Sabulis ieradās kā MX2 klases līderis. Lai izcīnītu čempiona titulu, viņam nācās turpināt sezonas laikā iesākto un parādīt pēc iespējas labāku sniegumu. Kārlim tas arī izdevās. Pirmajā braucienā otrā vieta, otrajā braucienā uzvara. Braucienu summā pirmā vieta un izcīnīts MX2 klases čempiona tituls.

"Šis bija mans mājas posms, jo pats esmu dzimis Cēsīs. Gribēju uzvarēt gan kvalifikācijā, gan abos braucienos. Diemžēl pieļāvu kļūdas, pirmajā braucienā nokritu. Esmu priecīgs, jo posmā tik un tā uzvarēju, arī izcīnīju čempiona titulu. Mājās uzvarēt vienmēr ir īpaša sajūta. Priecājos, ka Cēsīs ir mototrase un te notiek sacensības. Paldies "MX Moduls" komandai un sponsoriem par atbalstu," papildina Sabulis.

Arī "MX Moduls" sportists Edvards Bidzāns, ierodoties uz noslēdzošo posmu Cēsīs, – savas klases kopvērtējuma līderis. Lielisks sniegums abos braucienos un izcīnīts 2018. gada MX85 klases čempiona tituls. Edvardam Bidzānam šogad čempiona tituls arī Latvijas Junioru čempionāta MX85 klasē. "Šī bija gara sezona. Startēju Latvijas čempionātā, Latvijas Junioru čempionātā, Eiropas un ADAC posmos. Bija daudz pārliecinošu braucienu un daži nepārliecinoši. Kāpumi un daži kritumi, bet kopumā ļoti laba sezona," papildina Bidzāns.

"MX Moduls" sportists Mairis Pumpurs, kurš šogad pirmo gadu startē MX125 klasē, Cēsu posma pirmajā braucienā izcīnīja 4. vietu, bet otrajā braucienā – 5. vietu. Braucienu summā 4.vieta. Sezonas kopvērtējumā izcīnīta 6. vieta.

Māris Martinsons, "MX Moduls" valdes priekšsēdētājs: "Izcīnīti divi čempiona tituli – MX2 un MX85 klasē. Esam kļuvuši par vicečempioniem komandu vērtējumā. Labi aizvadīta 2018. gada motokrosa sezona. Paldies visiem, kas bija ar mums šajā sezonā, it sevišķi kluba sportistiem par ieguldīto darbu. Turpinām strādāt un attīstīties, lai nākamais gads būtu vēl labāks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!