Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules motošosejas čempionāta otras prestižākās "Moto2" klases braucējs Romano Fenati pēc muļķīga pārkāpuma pret sāncensi zaudējis Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) licenci.

Kā vēstīts, 22 gadus vecais Fenati tika atlaists no viņa pārstāvētās komandas par neparastu pretinieka dzīvības apdraudēšanu brauciena laikā, kā arī pēc tam viņš paziņoja par karjeras beigām.

Šobrīd FIM pavēstījusi, ka viņam līdz šī gada beigām ir atņemta organizācijas licence, kas liedz dalību sacensībās. Nākamgad gan Fenati to varēs atgūt, ja ievēros visus organizācijas noteikumus.

Jau ziņots, ka Fenati kādā no Itālijas posma taisnēm ar savu motociklu pietuvojās pretinieka Stefano Manci braucamrīkam un nospieda viņa rokas bremzi, potenciāli apdraudot Manci dzīvību. Braucot ar vairāk nekā 200 kilometru stundā lielu ātrumu, Manci mazliet tika izsists no līdzsvara, tomēr sagrupējās un nepiedzīvoja avāriju.

Par šādu gājienu Fenati zaudēja darbu "Marinelli Snipers" vienībā.

Iepriekšējās sešas sezonas viņš startēja "Moto3" klasē, pērn kļūstot par vicečempionu. Savā pirmajā sezonā "Moto2" klasē itālis iekrāja 14 punktus, kas viņam kopvērtējumā dod 19. vietu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!