Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Ford" pašlaik Hanoverē notiekošajā komerctransporta starptautiskajā izstādē prezentējis elektriska kravas vilcēja prototipu "F-Vision". Futūristisko kravas auto izstrādājusi amerikāņu autoražotāja un Turcijas konglomerāta "Koç Holding" kopuzņēmums "Ford Otosan".

"Ford F-Vision" vizuāli ļoti līdzinās savam tiešajam konkurentam "Tesla Semi" – tam ir izteikti aerodinamisks kabīnes veidols, plašs stiklojuma laukums un C-veida lukturi.

Par "Ford" elektriskā kravas vilcēja tehniskajiem risinājumiem autoražotājs pagaidām detalizētāku informāciju nesniedz. Zināms vien tas, ka transportlīdzeklis ir aprīkots ar elektromotoriem un bezpilota vadības sistēmu.

Papildu kravas vilcējam izstrādāta arī tam paredzētā piekabe, kurai aerodinamika padarīta maksimāli efektīva, piemēram, riteņi ir paslēpti aiz paneļiem.

Atgādinām, ka šī tirgus segmenta pionieris "Tesla Semi" ražošanā nonāks 2020. gadā. Tas ir aprīkots ar četriem elektromotoriem, kas ļauj 36 tonnu smagam kravas sastāvam līdz 100 km/h paātrināties 20 sekundēs. Ar vienu uzlādi "Tesla Semi" spēšot nobraukt līdz 805 kilometriem. Neskatoties uz to, ka "Tesla Semi" ražošanā nonāks tikai pēc pāris gadiem, to pasūtinājuši jau vairāki lieli uzņēmumi, tostarp "Budweiser", DHL un "Wal-mart".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!