"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījumā stāsts būs par 30. gadu automobiļiem jaunajā latviešu filmā "Homo Novus", tāpēc studijā viesosies filmas producents Ivo Ceplevičs un Rīgas Motormuzeja vadītāja vietnieks Agris Šmits. Būs arī filmas antīkie četrriteņu varoņi – "Ford Vairogs" un "Chevrolet".

Raidījuma vadītāji Pauls Timrots un Ilmārs Līkums sarunā ar "Homo Novus" producentu Ivo Cepleviču noskaidro, vai producentam ir teikšana Latvijas kino, un kāda loma jaunajā pašmāju filmā ir antīkajiem automobiļiem. Ivo atzīst, ka ir vēsturisko spēkratu fans un visu bērnību pavadījis Motormuzejā, tāpēc automašīnu jautājumā uzticējies muzeja speciālistiem.

"Ātruma cilts" komanda arī uzzina, cik viegli vai grūti ir filmēt automašīnas, un vai kādam no aktieriem arī izdevās pašam tikt pie stūres, ņemot vērā, ka filmā tiek iemūžināta mākslinieku bohēma.

Savukārt Rīgas Motormuzeja vadītāja vietnieks Agris Šmits atklāj, ka "Homo Novus" ir latviešu atbilde "Fast and Furious", jo tajā "filmējušies" deviņi automobiļi, kas mūsu mērogam ir ievērojams skaits. Redzamākais no tiem ir leģendārais "Ford Vairogs", kas tika saražots vien 300 eksemplāros. Kādi vēl automašīnu modeļi redzami "Homo Novus" kadros, kā muzeja auto var nonākt filmēšanas laukumā un kādi bija 30. gadu autovadītāji Rīgā, tiek noskaidrots raidījuma jaunākajā sērijā.

"Homo Novus" ir romantiska intrigu un pārpratumu komēdija par 30. gadu mākslinieku bohēmas dzīvi Rīgā, kuras pamatā ir Anšlava Eglīša romāns ar tādu pašu nosaukumu. Tas vēstī par jaunu un nabadzīgu, bet ambiciozu provinces mākslinieku Juri Upenāju, kurš no laukiem ierodas Rīgā, lai iekarotu vietu mākslas pasaulē. Jau pirmajā vakarā viņš nokļūst mākslinieku bohēmā un iemīlas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!