Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Četrkārtējais F-1 čempions Alēns Prosts neuzskata, ka austrāliešu pilota Daniela Rikjardo piesaistīšana "Renault" komandai būtu "vējā izmesta nauda", jo viņš ļaus spert soli uz priekšu.

Kā zināms, šīs sezonas beigās Daniels Rikjardo pametīs "Red Bull" F-1 komandu un pāries uz "Renault" vienību.

"Mēs neizmetam naudu vējā," franču autoražotāju F-1 komandas padomnieku Alēnu Prostu citē portāls "F1i". "Varbūt "Mercedes" un "Ferrari" ir cita filozofija, bet "Renault" ir svarīgi, lai atgrieztos katrs investīcijās ieguldītais eiro. Mēs strādājam atbilstoši šim principam. Rikjardo mums izmaksāja dārgi, taču viņam ir iespējas palīdzēt mūsu komandai spert soli uz priekšu. Ar Danielu un Niko Hulkenbergu mums ir viens no labākajiem pilotu sastāviem F-1. Tas pierāda "Renault" vēlmi iekļūt starp labākajām komandām."

Pēc aizvadītiem 15 F-1 čempionāta posmiem "Renault" komanda Konstruktoru kausa izcīņā ar sakrātiem 91 punktu ieņem ceturto vietu. Tiesa, trešā vieta ir vairāk nekā 100 punktu attālumā — "Red Bull" ir 274 punkti. Nākamie aiz "Renault" ir "Haas" komanda ar 79 punktiem. Konstruktoru kausa līderiem "Mercedes" ir 452 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!