Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandas "Ferrari" vadība ir noskaņota optimistiski par spēkratu gaidāmajiem jaunajiem modeļiem.

F-1 plāno ieviest jaunus formulu modeļus, sākot ar 2021. gada sezonu, uz ko komandas vadītājs Luiss Kamilleri raugās pozitīvi.

"Esmu optimistiski noskaņots par panākto vienošanos jauno spēkratu sakarā," žurnālistiem atklāja Kamilleri. "Laika posms, kurā plānots izveidot formulas, ir pieņemams, taču šobrīd, lai arī ir manāms progress, esam tālu no galējā līguma parakstīšanas, jo vēl nav pilnīga skaidrība par visiem procesā iesaistītajiem."

Pagājušajā nedēļā F-1 direktors Ross Brauns atklāja plānus saistībā ar spēkratiem, kas paredz 2021. gadā ieviest jaunus un uzlabotus braucamrīkus Pirmās formulas sacensībās.

Pašreiz ir izveidoti trīs dizaina koncepti, kuros formulām ir vienkāršoti priekšējie un aizmugurējie spārni, kā arī uzlabota "halo" drošība sistēma.

Tāpat plānots, ka, ieviešot izmaiņas, sacensībās pilotiem būs nedaudz vieglāk veikt apdzīšanas manevrus, jo priekšējā formula sekotāja braucamajam vairs neradīs tik lielu gaisa pretestību, kā tas ir šobrīd.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!