Foto: Publicitātes foto

Vislabākais un daudzpusīgākais kravas automašīnas vadītājs tika noskaidrots "Volvo Trucks Driver Challenge 2018" finālā, kas notika Gēteborgā no 13. līdz 14. septembrim. Sacensībās, kurās šogad bija jāveic vairāk uzdevumu nekā jebkad agrāk, piedalījās profesionāli autovadītāji no 33 pasaules valstīm. Par uzvarētāju kļuva Pjotrs Krāhels no Polijas, kamēr šoferis no Latvijas Andris Pļavenieks izcīnīja sesto vietu pasaules finālā.

"Izcīnīta sestā vieta starp 33 komandām – tas ir ļoti labs rezultāts. Protams, ka vienmēr jau ir vēlme uzvarēt, taču šobrīd šis rezultāts ir atbilstošs mūsu spējām. Vispār pirmā desmitnieka komandām ir ļoti līdzīgas iespējas uzvarēt, jo šajās sacensībās daudz ko nosaka apstākļu sakritība, piemēram, laika apstākļi. Zviedrijā tie ir ļoti mainīgi. Uzskatu, ka abās sacensību dienās nostartēju godam. Ja vien būs tāda iespēja, tad noteikti piedalīšos arī nākamajās sacensībās, jo tas ir lielisks veids, kā izrauties no ikdienas darba birojā," stāsta Latvijas pārstāvis Andris Pļavenieks.

Sacensības notika jau sesto reizi, un šogad tās bija balstītas uz trīs jomām: efektīvu degvielas izmantošanu, produktivitāti un drošību.

Pasaules finālā tika izmantoti divi kravas automašīnu modeļi ("FH" un "FMX") un divi maršruti (degvielas un produktivitātes) slēgtā zonā. Par uzvarētāju kļuva tas autovadītājs, kurš ieguva vislabāko kopējo rezultātu abās pieturās, vadoties pēc drošības aspektiem, degvielas patēriņa un produktivitātes.

"Volvo Trucks Driver Challenge" mērķis ir pievērst uzmanību svarīgajam darbam, ko veic kravas automašīnu vadītāji. Tas ir arī veids, kā ieinteresēt jauniešus par šo profesiju, kas piedāvā labas karjeras iespējas. Loģistikas un transporta nozare nemitīgi aug, un pašlaik visā pasaulē jūtams kvalificētu autovadītāju trūkums.

"Volvo Trucks Driver Challenge" sacensības notiek reizi divos gados kopš 2009. gada. Šogad sacensībās piedalījās vairāk nekā 12 000 autovadītāju. 35 no viņiem kvalificējās pasaules finālam. Fināls norisinājās "Volvo Trucks" demonstrācijas centrā Gēteborgā 13. un 14. septembrī.

Kā iepriekš ziņots, šī gada 30. jūnijā, Valmierā aizvadīts "Volvo Trucks Driver Challenge 2018" autovadītāju sacensību Latvijas fināls. Tajā sacentās TOP-10 Latvijas kravas autovadītāji, kas uzrādījuši zemākos degvielas patēriņa rezultātus kvalifikācijas braucienos visa jūnija garumā. Par Latvijas čempionu sīvā cīņā un mainīgos laika apstākļos kļuva Andris Pļavenieks no uzņēmuma SIA "Kreiss", kurš pārstāvēja Latviju "Volvo Trucks Driver Challenge 2018" pasaule finālā Gēteborgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!