Foto: SIPA/Scanpix/LETA

"Force India" F-1 komandas vadība ir aizliegusi saviem pilotiem Serhio Peresam un Estebanam Okonam savstarpēji sacensties trasē, ziņo ārzemju mediji.

Šādu lēmumu komanda pieņēmusi pēc tam, kad Singapūras "Grand Prix" posma startā Peress izstūma no trases Okonu; arī iepriekš starp abiem "Force India" braucējiem izraisījās cīņa par pozīcijām.

"Ir nepieņemami komandas biedriem izsist vienam otru. Tas mums dārgi maksāja," "Force India" komandas direktoru Otmāru Safnaueru citē portāls "F1 Today". "Viņi viens otram neatstāja vietu, kā rezultātā Estebans ietriecās apmalē. Mēs atjaunosim spēkā noteikumus, ko ieviesām iepriekšējās sezonā pēc līdzīgiem incidentiem. Tas nozīmē, ka viņi sacīkšu laikā nedrīkstēs savstarpēji cīnīties."

"Tā bija katastrofāla sacīkste. Īpaši nepatīkami tāpēc, ka mēs demonstrējām labu ātrumu un bija iespējas finišēt augstās pozīcijās, bet tās tika palaistas garām. Tādi momenti ir daļa no sacensībām, tāpēc mēs visu apspriedīsim vairākkārt, lai kļūtu vēl efektīvāka kā komanda," saka Safnauers.

Serhio Peress Singapūrā sasniedza finišu, bet ieņēma tikai 16. vietu un ieskaites punktus pasaules čempionātā un Konstruktoru kausā neieguva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!