Foto: AutocrossGermany.com
Latvijas bagiju braucējs Justs Grencis svētdien Francijā izcīnīja otro vietu Eiropas autokrosa čempionāta priekšpēdējā posma sacensībās "JuniorBuggy" klasē.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Francijā notika Eiropas čempionāta devītais posms, kur uzvaru "JuniorBuggy" klasē izcīnīja Čehijas braucējs Jakubs Novotnijs, kamēr otrais bija Grencis.

Savukārt sezonas kopvērtējuma līderis Timofejs Ovčarovs no Krievijas bija tikai piektais, tādējādi zaudējot līdera godu.

Pirms sezonas noslēdzošā posma līderis ar 241 punktu ir Novotnijs, kamēr otrais ar 236 punktiem ir Ovčarovs. Savukārt Grencis ar 233 punktiem ir trešajā pozīcijā.

Savukārt "SuperBuggy" ieskaitē Justa tēvs Ervins Grencis uzvarēja visos braucienos līdz pat finālam, tomēr izšķirošajās sacīkstēs viņš tehnisku problēmu dēļ ieņēma tikai devīto vietu. Tikmēr uzvaru guva kopvērtējuma līderis un pašreizējais Eiropas čempions Bernds Štūbe no Vācijas.

Kopvērtējumā līderim Štūbem ir 233 punkti, kamēr otrais ar 212 punktiem ir Maiks Bartelens no Nīderlandes. Savukārt E. Grencis ar 211 punktiem ieņem trešo pozīciju.

Visbeidzot "TouringAX klasē" sestais svētdien bija Jānis Veģeris, kuru gan arī mocīja tehnikas problēmas.

Sezonas noslēdzošais – desmitais – Eiropas čempionāta posms notiks jau šajā nedēļas nogalē Itālijā.

J. Grencis pērn kļuva par Eiropas čempionu "JuniorBuggy" klasē, kamēr "SuperBuggy" ieskaitē E. Grencis ir iepriekšējo divu gadu vicečempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!