Foto: FIAWorldRallycross.com

Britu rallijkrosa pilots Līems Dorans šajā nedēļā piedzīvos debiju CSDD Biķernieku trasē, jo viņš aizņēmis pēdējo vakanto vietu pasaules čempionāta ("World RX") Latvijas posmā "Supercar" klasē, paziņojuši rīkotāji.

No 20 "Supercar" klases dalībniekiem, kas izies uz starta "Neste World RX of Latvia", bija zināmi 19 braucēji, viena vieta "GC Kompetition" komandā bija vēl brīva. Sezonas sākumā "GC Kompetition" bez komandas īpašnieka Gerlēna Šišerī brauca franču pilots Žeroms Grosē-Žanins, bet Latvijas posmā viņu nomainīs Līems Dorans.

31 gadu vecais britu pilots "GCK" komandu pārstāvēja arī iepriekšējā posmā Francijā, kur iekļuva pusfinālā. Dorans Francijas posma kvalifikācijā ierindojās sestajā vietā, kas ir līdz šim labākais "GCK" komandas rezultāts. Pusfinālā viņam pārsita riepu un finālā Dorans neiekļuva.

"Priecājamies, ka Līems atkal būs "GCK" komandā Latvijas posmā līdzēs Gerlēnam. Loeakā viņš bija labs papildinājums, uzrādīja patiešām iespaidīgus rezultātus un parādīja izcilu braukšanas meistarību, līdz pārsita riepu pusfinālā. Viņa pieredze un rallijkrosa mīlestība bija redzama gan trasē, gan ārpus tās un mēs priecājamies turpināt šo sadarbību arī Rīgā," saka "GCK" komandas vadītājs Karls O'Salivans.

"nevaru vien sagaidīt, kad šīs nedēļas nogalē Rīgā atkal sēdīšos rallijkrosa mašīnā šajā superīgajā trasē, kurā nekad neesmu braucis," saka Līems Dorans, kura iesauka ir "britu bumba". "Iepriekšējās sacensībās nezināju, ko gaidīt, bet šajā posmā jau ir cerības uz kaut ko!"

Kā zināms, "Neste World RX of Latvia", kas ir devītais pasaules rallijkrosa čempionāta posms, risināsies šajā nedēļas nogalē, 15. un 16. septembrī, Biķernieku trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!