Foto: SIPA/Scanpix/LETA

"Mercedes" vadītājs Toto Volfs paudis atbalstu "Ferrari" pilotam Sebastjanam Fetelam, kurš aizvadītajā Pirmās formulas (F-1) čempionātā iekļuva neveiksmīgā incidentā.

Fetels pirmajā aplī, atrodoties otrajā pozīcijā, kādā no līkumiem centās šķērsot posma uzvarētāja brita Lūisa Hamiltona ceļu, taču neveiksmīgi aizķērās aiz "Mercedes" komandas braucēja spēkrata un zaudēja kontroli pār formulu. Sadursmes rezultātā Fetels atkrita uz 18.vietu un noslēgumā finišēja ceturtajā pozīcijā.

Līdz šim izskanējis viedoklis, ka Fetels no šī incidenta varēja izvairīties, kā arī, ka tā bija viņa paša vaina, tomēr Volfs uzskata, ka kritika, kas veltīta Fetelam, nav objektīva.

"Viņam bija ambīcijas uzvarēt un Fetelam bija nepieciešamā agresivitāte, lai to izdarītu," pauda Volfs. "Ir nepieciešama liela drosme, lai veiktu šādu gājienu. Fetela vietā varēja būt arī Hamiltons, taču šajās sacensībās viss nenotiek kā pa līniju un mēdz gadīties neracionāli incidenti."

Volfs gan uzteica savas komandas zvaigzni Hamiltonu, nosaucot viņu par labāko Pirmās formulas pilotu pēdējo gadu laikā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14. posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 256 punkti, kamēr 226 punkti ir Fetelam. Trešais ar 164 punktiem ir Raikonens, bet viņam ar 159 punktiem seko Botass. Pirmo sešinieku noslēdz "Red Bull" komandas biedri Verstapens un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuriem ir attiecīgi 130 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 415 punktiem ir "Mercedes", kamēr 25 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 248 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!