Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļā notikušais Eiropas autorallija čempionāta (ERČ) posms Čehijā bija sarežģīts un bīstams, uzskata savā klasē uzvarējušais latviešu braucējs Mārtiņš Sesks.

Jau ziņots, ka Sesks kopā ar savu stūrmani Renāru Franci svētdien guva uzvaru ERČ posmā Čehijā, esot labākie "Junior U27" klasē. Tas viņiem bija otrais panākums pēc kārtas.

"Šis bija sarežģīts un bīstams rallijs, kad katrā ātrumposmā uzmanība jāsakoncentrē visaugstākajā līmenī. Galvenais mērķis joprojām bija finišēt. Mums vēl ir daudz jāmācās un jākrāj pieredze, šis kārtējo reizi bija pilnīgi jauns piedzīvojums," "LMT Autosporta Akadēmija" citē Seska teikto. "Ceļi bija šauri, slideni un ļoti ātri, brīžiem mašīnai lidojot gaisā un tad nevadāmi slīdot cauri dubļiem. Mēs koncentrējāmies uz to, lai būtu stabili savā sniegumā un paliktu uz ceļa. Pēdējā ātrumposmā izslīdējām caur grāvi, bet ātri noreaģējām - veiksme bija ar mums."

Sesks, kurš startē ar "Opel Adam R2" spēkratu, 15 ātrumposmu ieskaitē par 17,3 sekundēm apsteidza austrieti Simonu Vāgneru ("Peugeot 208 R2").

Apmierināts ar Mārtiņā sniegumu bija arī Latvijas ekipāžas treneris Uldis Briedis.

"Esam pievārējuši šo ralliju un ir izdevies būt visātrākajiem. Miers un ilgtermiņa domāšana ir ekipāžas veiksmes atslēga. Nebiju gaidījis tik sarežģītas sacensības. Ceļi ir fantastiski, vietām ātri, un ļoti daudz vietās var atrast iespējas, kur iegūt laiku, bet tam visam nāk klāt nelīdzenais segums un šoreiz lietus, kas padarīja to par pilnīgi citu stāstu. Mārtiņš ar Renāru paveica izcilu darbu, par ko tiešām prieks. Tagad izbaudīsim brīdi, lai jau drīzumā sāktu gatavoties grunts seguma sacensībām un jauniem izaicinājumiem," pauda Briedis.

Sesks ir noslēdzis sadarbības līgumu ar "Opel Motorsport" vienību un šī gada ERČ junioru ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu. Šī ir pirmā reize Latvijas autosporta vēsturē, kad kāds sportists kļūst par pilntiesīgu autorūpnīcas atbalstītu rallija pilotu.

Sesks un Francis šosezon Eiropas rallija čempionātā "Junior U27" ieskaitē, kur veikti četri no sešiem posmiem, ir pārliecinoši kopvērtējuma līderi. Viņiem šosezon izdevies gūt divas uzvaras.

"Opel Motorsport" ERČ junioru čempionātā piedalās piekto sezonu pēc kārtas, un šogad Seska komandas biedrs ir 26 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons. Pēdējos trīs gadus tieši ar "Opel" automašīnām ir izcīnīti Eiropas junioru čempiona tituli – 2015. gadā to paveica zviedrs Emīls Bergkvists, gadu vēlāk vācietis Marians Grībels, bet pērn pat tika gūta dubultuzvara, britam Krisam "Ingramam" apsteidzot somu Jari Hutunenu.

Šajā sezonā ERČ būs astoņi posmi, sešiem no tiem risinoties arī junioru ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!