Foto: Tom Banks

Pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") nolemts pārcelt elektrisko mašīnu ieviešanu uz 2021. gadu, lai dotu visiem autoražotājiem vairāk laika sagatavoties jaunajam seriālam, paziņojuši "World RX" rīkotāji IMG.

Potenciālā dalība pasaules elektriskajā rallijkrosa čempionātā rūpnīcām tagad ir jāapstiprina līdz 2019. gada 29. martam.

Līdz ar to 2019. un 2020. gadā pasaules rallijkrosa čempionāts "Supercar" klasē joprojām risināsies mašīnām ar iekšdedzes dzinējiem (ICE). Arī pēc 2020. gada ICE automašīnas tiks izmantotas sacensību ietvaros, taču pasaules čempionāts risināsies jau elektroauto ieskaitē.

"Mēs gatavojamies ieiet jaunā un aizrautīgā motoru sporta ērā. Elektriskās mašīnas kļūst par arvien nozīmīgākas visās mobilitātes jomās, un rallijkross ir perfekta platforma, kur demonstrēt elektromašīnu iespējas interesantā, sportiskā un ekonomiskā veidā," saka IMG vecākais viceprezidents Pols Belamī.

Rallijkrosa elektromašīnas tiks būvētas uz oglekļšķiedras šasijas, ko visām komandām piegādās "Oreca", un tajās izmantos "Williams Advanced Engineering" baterijas. Mašīnas būs aprīkotas ar 250 kW dzinējiem, ko autoražotāji drīkstēs attīstīt. Rūpnīcu komandas homoloģēs savu modeļu virsbūves, kam jāatbilst B vai C segmenta ielas automašīnām.

Čempionātā drīkstēs piedalīties arī privātās komandas ar mašīnām, ko tām piegādājuši autoražotāji vai pašu izstrādātiem auto no FIA apstiprinātiem bāzes modeļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!