Foto: Publicitātes foto

Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) Kartinga komisijas vadītājs, bijušais F-1 pilots Felipe Masa cer, ka reiz kartings kļūs par olimpisko sporta veidu.

"Mums ir labas idejas," Masa izteicies intervijā Brazīlijas televīzijā. "Gada nogalē Argentīnā notiks pasākums, veltīts olimpiskajām spēlēm. Mēs gribētu uz 2024. gada spēlēm Parīzē aizvest elektrisko kartingu."

Elektriskais autosports kļūst arvien plašāk izplatīts, ir izveidota "Formula E", kas ir F-1 līdziniece, drīzumā arī rallijkross gatavojas pāriet uz elektromašīnām, bet šogad "Volkswagen" elektroauto laboja trases rekordu slavenajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās. Felipe Masa uzskata, ka elektriskais kartings var izveidoties par nozīmīgu sacīkšu disciplīnu.

"Elektriskais kartings šobrīd ir savas attīstības sākumā, un ir vēl milzums lietu, ko jāattīsta, lai samazinātu baterijas izmērus," norāda Masa. "Kad runa ir par bērniem, ja notiek avārija un kartings apgāžas, svaram ir ļoti liela nozīme. Taču tas notiks drīz, jo tehniskā attīstība notiek milzīgā ātrumā."

Motoru sports līdz šim nekad nav bijis pārstāvēts oficiālajā olimpisko spēļu programmā, tikai 1990. gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē autosports bija iekļauts demonstrāciju programmā. Pavisam kopā tika aizvadītas sacensības 14 dažādās disciplīnās, ieskaitot ugunsdzēsēju auto, piegādes auto un taksometriem.

FIA kopš 2012. gada ir oficiāli atzīts Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!