Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Divkārtējais F-1 čempions Fernando Alonso paziņojis, ka pēc šīs sezonas pametīs autosporta "karalisko" klasi, ko apstiprinājusi arī "McLaren" komanda.

37 gadus vecais spāņu pilots šobrīd pārstāv "McLaren" F-1 komandu, bet jau iepriekš ir paudis interesi piedalīties citos autosporta pasākumos. Pērn viņš debitēja Ziemeļamerikas "IndyCar" seriālā, bet šogad piekrita startēt Lemānas 24 stundu sacensībās, kurās izcīnīja uzvaru.

"Pēc 17 gadiem šajā lieliskajā sporta veidā ir pienācis laiks pārmaiņām un iet tālāk," izteicies Alonso. "Es esmu izbaudījis katru minūti šajās neticamajās sezonās un nevaru vien beigt pateikties tiem cilvēkiem, kas pie tā strādāja."

"Šosezon vēl atlikuši vairāki "Grand Prix" posmi, un es tajos piedalīšos ar vēl lielāku azartu un apņēmību," saka pieredzējušais spāņu pilots. "Tad jau redzēsim, ko nākotne nesīs; jauni, aizraujoši izaicinājumi ir aiz katra stūra. Šobrīd aizvadu laimīgāko periodu manā mūžā, taču man ir jādodas tālāk un jāizmēģina jauni piedzīvojumi."

F-1 Alonso debitēja 2001. gadā. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis "Minardi", "Renault", "McLaren" un "Ferrari" vienības. Līdz šim viņš piedalījies 303 "Grand Prix" posmos un izcīnījis 32 uzvaras.

Alonso aiziešana no F-1 atbrīvos pilota vietu "McLaren" komandā, ko līdz ar spāņu pilotu šosezon pārstāv beļģis Stofels Vandorns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!