Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Opel" uzsākusi tirdzniecību "Corsa" modeļa sportiskajai modifikācijai "GSi". Šis ir jau otrais "Opel" modelis, kas pievienojas atjaunotajam sportisko versiju zīmolam "GSi" – pirmais bija "Insignia". Latvijā "Opel Corsa GSi" maksā no 17 742 eiro.

"Opel Corsa GSi" izstrādāta uz pozicionējumā pakāpienu augstākās sportiskās versijas "OPC" šasijas un ieguvusi citādu balstiekārtas regulējumu. Automobilis aprīkots ar 1,4 litru turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 150 zirgspēku jaudu un 220 ņūtonmetru griezes momentu.

Sportiskais hečbeks pieejams komplektācijā tikai ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu (ar saīsinātu pārnesumu attiecību), ļaujot no vietas līdz 100 km/h paātrināties 8,9 sekundēs un maksimāli sasniegt 207 km/h. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš šim auto ir nedaudz virs sešiem litriem benzīna uz 100 km.

"OPC" šasiju un bremžu sistēmu ar sarkanajām bremžu skavām ir regulējis "Opel Performance Cars and Motorsport" nodaļas direktors Volkers Stričeks leģendārajā Nirburgringas Nordšlēfes trasē. Autoražotājs sola veiklu vadāmību un īsu bremzēšanas ceļš, īpaši kombinācijā ar 18 collu vieglmetāla diskiem ar augstas saķeres 215/40 R18 izmēra riepām.

Jaunās "Corsa GSi" augsto veiktspēju papildina agresīvāks ārējais veidols ar lielām gaisa ieplūdes "nāsīm", speciāla dizaina dzinēja pārsegu, aizmugurējo spoileri un sliekšņu uzlikām.

Sportiskuma sajūtu sniedz arī "Corsa GSi" interjers, it īpaši, ja sportiskā veidola stūresrats, ar ādu pāršūtais pārnesumkārbas vadības uzgalis un alumīnija pedāļi tiek papildināti ar papildus pasūtāmajiem "Recaro" sēdekļiem.

"Opel" sportiskajiem "GSi" modeļiem ir senas tradīcijas. Pirmie, kas 1984. gadā paaugstināja adrenalīna līmeni, bija "Manta GSi" un "Kadett GSi" (115 ZS no 1,8 litru dzinēja). Jau pēc četriem gadiem divu litru DOHC 16 vārstu dzinējs "Kadett 2.0 GSi 16V" piedāvāja 150 zirgspēku jaudu. Pirmā Astra arī tika piedāvāta ar šo dzinēju, savukārt 1993. gadā "Astra GSi" bija pieejama ar 1,8 litru 125 ZS alternatīvu.

"Corsa GSi" ģimene debitēja 1988. gadā ar 100 ZS "Corsa A" un 2012. gadā piedzīvoja īsu pārtraukumu ar "Corsa D".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!