Foto: Privātais arhīvs

Kāds ASV iedzīvotājs savas vecāsmātes garāžā atradis "Lamborghini Countach" superauto, kas tur bijis pamests aptuveni 20 gadus. Turklāt konkrētais superauto ir "5000S" modifikācijā, kas tika izgatavotas 323 vienībās. Šobrīd šāds automobilis maksā ap pusmiljonu ASV dolāru.

Šo un vēl tajā pašā garāžā atrasto "Ferrari 308" superauto pirms 20 gadiem bija iegādājies atradēja vecaistēvs, kurš 80. gados bija plānojis atvērt ekskluzīvo automobiļu nomu, tomēr augsto apdrošināšanas izmaksu dēļ bija spiests atteikties no savas ieceres.

Dažus no iegādātajiem sportiskajiem spēkratiem, starp kuriem bija arī "Mercedes-Benz 300 SL Gullwing", kas šodien būtu vairāk nekā miljonu vērts, vectēvs pārdeva jau tolaik, bet "Lamborghini" un "Ferrari" paturēja.

1981. gada "Lamborghini Countach 5000S" ir aprīkots ar 380 zirgspēku jaudīgu 4,8 litru V12 motoru. No vietas līdz 100 km/h tas spēj paātrināties 4,8 sekundēs un maksimāli sasniegt 286 km/h.

Savukārt 70. gadu "Ferrari 308" superauto nav no vērtīgākajiem šīs itāliešu markas vēsturiskajiem spēkratiem. Mūsdienās tāds maksā 60 līdz 120 tūkstošiem eiro.

savā blogā norāda 20 gadus aizmirstībā pamesto superauto atradējs, tad pagaidām nav zināms, kā ģimenē tiks sadalīta nauda no šo spēkratu pārdošanas, jo vecmāmiņai ir pieci bērni un deviņi mazbērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!