Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 11. augustā, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Daugavpils tehniskās apskates stacijā notika šā gada pirmā Tehniskās apskates nakts pasākums, kurā bezmaksas auto diagnostika tika veikta 220 automobiļiem. Savukārt 57 spēkratu īpašnieki pēc pozitīvas diagnostikas un pēc maksājumu veikšanas šo pasākumu izmantoja, lai saņemtu tehniskās apskates uzlīmes.

Daugavpilī pārbaudīto auto vidējais vecums bija 16 gadi, tas ir krietni vien vairāk nekā vidējais Latvijas autoparka vecums (13 gadi). Tāpēc arī šogad kopējā tehniskās apskates nakts tendence nav mainījusies, proti, divām trešdaļām no pārbaudītajiem auto tika atklāti lielāki vai mazāki bojājumi, kas potenciāli atstāj negatīvu ietekmi uz satiksmes drošību un vidi. Visbiežāk bojājumi bija saistīti ar bremžu un balstiekārtas sistēmām, kā arī neatbilstošām gaismām.

Daugavpilī pārbaudāmo automašīnu klāsts bija ļoti dažāds: no 1986. gada "VW Jetta" līdz 2012. gada hibrīdauto "Chevrolet Volt". Tāpat pārbaude tika veikta vairākiem izcili saglabātiem auto, kuri ražoti bijušajā Padomju Savienībā – gan zaparožecam, gan arī žigulītim.

Nākamajā nedēļā Daugavpilī tiks atklāta vēl viena vieglo transportlīdzekļu tehniskās apskates līnija. Pēc rekonstrukcijas Daugavpils stacija kļūs plašāka un ērtāka; turpmāk tajā būs viena kravas un trīs vieglo auto līnijas (līdz šim stacijā bija viena kravas auto līnija un viena paplašinātā vieglo auto līnija). Savukārt klientu ērtībām tehniskās apskates procesu turpmāk, līdzīgi kā citās CSDD tehniskās apskates stacijās, regulēs automātiskās rindas (numuriņu) sistēma. Visas minētās izmaiņas padarīs daugavpiliešiem ērtāku un vieglāk pieejami tehniskās apskates pakalpojumu.

Nākamie "Tehniskās apskates nakts – 2018" pasākumi notiks Liepājā (18. augustā), Rīgā (26. augustā), savukārt noslēgsies Jelgavas jaunuzceltajā tehniskās apskates stacijā (22. septembrī). Patlaban e-vidē norit pieteikšanās Liepājas tehniskās apskates naktij, savukārt Rīgā, kur pasākums pirmo reizi notiks svētdienā no pulksten 12 dienā līdz pulksten 24 naktī, būs jau ierastā "dzīvā rinda". Rīgā visas dienas garumā būs arī pieejamas dažādas aktivitātes bērniem un ģimenēm, kas saistītas ar drošību.

CSDD pasākumā "Tehniskās apskates nakts" jau septīto gadu autovadītājiem piedāvā bez maksas pārbaudīt sava auto tehnisko stāvokli, kā arī pievērst uzmanību tā nozīmei ceļu satiksmē ikdienā. Daugavpilī lielās iedzīvotāju atsaucības dēļ, tehniskās apskates nakts notika jau trešo reizi.

Vienlaikus ar auto diagnostiku pasākuma apmeklētāji Daugavpils CSDD nodaļā varēja iepazīties ar kampaņas "Mēs par drošu auto!" ceļojošo foto izstādi "Baisā realitāte uz ceļa", kas vienaldzīgu neatstāj nevienu. Saplēstas riepas un pilnībā nodiluši protektori, izrūsējuši caurumi auto virsbūvē un detaļās, ar koka tapām aizdarinātas bākas – tā ir realitāte, kas ik dienu paveras tehniskajā apskatē, kā arī uz ceļiem veiktajās automobiļu kontrolēs.

Daugavpils ir Latgales reģionā lielākā tehniskās apskates stacija, kurā pērn tika pārbaudīti 48 529 automobiļu. Dienā Daugavpilī vidēji apkalpo 160 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Daugavpilī, līdzīgi kā citviet Latvijā, veic 61% auto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!