Foto: Publicitātes foto
Bauskas "Musa Raceland" trasē sestdien dārdēja motori – norisinājās "Latvijas Nafta Grand Prix" 4. rallijkrosa čempionāta posms.

Bauska, šķiet, ik gadu pārbauda rallijkorsa dalībnieku izturību –, ja pērn tā bija lietus izmērcēta un automašīnas burtiski slīka dubļu peļķēs, tad šogad sacensību sākumā lielāko pārbaudījumu sagādāja karstums un spožā saule. Vieglāku šo dienu nepadarīja arī pirms pusfinālu braucieniem uznākusī lietusgāze. Dubļi ātri vien nošļakstīja automašīnu logus, ievērojami pasliktinot autosportistu redzamību.

Neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem, sportisti turējās godam. Neviens neizstājās no sacensībām tehnisku problēmu vai avārijas dēļ. Kopumā sacensībās startēja 35 dalībnieki. No tiem 18 braucēji bija "Lada RX" klasē, 11 – "Touring 2000" klasē un seši "Open RX" klasē.

Sīvākā sāncensība, kā allaž, notika visplašāk pārstāvētajā "Lada RX" klasē. Līderis tajā mainījās katrā no braucieniem un iespējamo uzvarētāju nebija iespējams prognozēt visu sacensību gaitu. Taču finālbrauciens noteica uzvarētāju. Par to kļuva Mārcis Martinovs, otro vietu ieņēma Ivars Joelis, bet uz goda pjedestāla bronzas pakāpiena kāpa Ronalds Baldiņš.

Savukārt "Touring 2000" klasē nemainīgs līderis bija Jānis Ikers. Gan kvalifikācijas, gan pusfināla un fināla braucienos, viņš pārliecinoši noturējās klases priekšgalā. Savukārt par otro vietu notika sīva cīņa un līdz pat finālam saglabājās intriga. Pēc fināla "Touring 2000" klasē otrajā vietā ierindojās Jānis Olle, kā arī Māris Druva sev nodrošināja vietu uz pjedestāla.

"Open RX" klasē startēja vismazāk autobraucēju, taču tas nemazināja intrigu. Pēc pirmajiem diviem kvalifikācijas braucieniem, lielisku rezultātu uzrādīja jēkabpilietis Mārtiņš Svilis. Taču trešajā kvalifikācijā viņš neizbrauca "Joker" apli un ierindojās brauciena pēdējā vietā, kopvērtējumā noslīdot uz otro vietu. Tikai nopietna cīņa finālbraucienā viņam ļāva atgriezties līdera pozīcijā, izraujot uzvaru savā klasē. Otrajā vietā palika igaunis Marts Tikkerbars, bet trešajā ierindojās kurzemnieks Uldis Valters.

Ivo Traubergs, Latvijas Rallijkrosa čempionāta posma organizators: "Manuprāt, Bauskā, "Musa Raceland" trasē mums izdevās radīt patiesu svētku sajūtu. Kopumā visa sacensību diena ritēja bez aizķeršanās un nobīdes no laika grafika. Neskatoties uz to, ka dalībnieku šoreiz bija nedaudz mazāk, sacensība starp tiem bija ļoti sīva. Sportisti cīnījās par katru metru, centimetru un sekundi pie finiša taisnes. Šis noteikti ir izdevies čempionāta posms, neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem. Gandarījumu guva gan sportisti, gan mēs – organizatori."

Latvijas Rallijkrosa čempionāta piektais posms "Valtek Grand Prix" notiks 18. augustā Jelgavā, atjaunotajā Rullīšu trasē, savukārt sezonas noslēgumu – sesto posmu "333 Grand Prix" – varēs vērot Ropažos, sporta kompleksā "333".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!