Šogad septembrī notiekošā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta posma "Neste World RX of Latvia" laikā sacensību apmeklētājiem būs iespēja sēsties pieredzējuša pilota vadītā īstā sporta auto, lai ar to izbaudītu Biķernieku rallijkrosa trasi, informē pasākuma rīkotāji.

15. septembrī plānotos maksas izbraucienus pa trasi veiks pieredzes bagātie rallija un rallijkrosa piloti Jānis Berķis, Māris Neikšāns un Vasīlijs Grjazins. Interesentiem būs iespējami trīs dažādi pilnpiedziņas auto – "Ford Fiesta R5", "Fiesta NRC Prototype" un RX2.

Ņemot vērā ierobežoto laiku, katram pilotam trasē paredzēti desmit šādi braucieni, kas katrs ilgs divus apļus – vienreiz pa pamatapli, vienreiz pa "Joker" apli. Izbraucieni pa trasi paredzēti pēc visu pirmās dienas rallijkrosa oficiālo braucienu veikšanas, ap plkst. 19.00.

"Pērn skatītājiem pirmo reizi piedāvājām šādu vizināšanas iespēju un secinājām, ka apmeklētāji ar lielu prieku izvēlas sēsties blakussēdētāja krēslā un doties trasē, lai paši gūtu tās sajūtas, kādas gūst rallijkrosa piloti, braucot pa Rīgas rallijkrosa trasi," saka "RA Events" vadītājs un "Neste World RX of Latvia" direktors Raimonds Strokšs. "Tieši šīs pozitīvās emocijas bija iemesls, kamdēļ izlēmām turpināt šo aktivitāti. Ja pērn mums bija pieejama viena automašīna – "Mitsubishi Lancer Evo X", tad šogad klāsts ir krietni papildināts – apmeklētājiem piedāvāsim uzreiz trīs dažādus specifiski rallijam un rallijkrosam paredzētus auto, ko vadīs trīs ļoti pieredzējuši piloti."

Brauciens ar "Ford Fiesta R5" ar Jāni Berķi pie stūres maksās 300 eiro, "Fiesta NRC Prototype" ar Māri Neikšānu – 250 eiro, bet RX2 ar Vasīliju Grjazinu – 200 eiro.

Braucienu rezervāciju var veikt, rakstot uz e-pastu info@raevents.lv, vai arī zvanot pa tālruni +371 29247514.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!