Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Vāciešu pilots Sebastjans Fetels no "Ferrari" komandas sestdien uzrādīja ātrāko apļa laiku Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 12.posma - Ungārijas "Grand Prix" - noslēdzošajā, trešajā, treniņbraucienu sesijā.

Šajā sesijā Fetels apli veica vienā minūtē un 16,170 sekundēs, par 0,059 sekunžu tiesu apsteidzot "Mercedes" braucēju Valteri Botasu no Somijas.

Savukārt trešais bija Fetela komandas biedrs, soms Kimi Raikonens.

Uzreiz aiz pirmā trijnieka tikmēr bija pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis, brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kuram sekoja "Red Bull" braucēji - austrālietis Daniels Rikjardo un nīderlandietis Makss Verstapens.

Vēlāk sestdien notiks arī kvalifikācija, bet Ungārijas Lielā balva tiks izcīnīta svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 12.posma līderim Hamiltonam ir 188 punkti, kamēr 171 punkts ir Fetelam. Trešais ar 131 punktu ir Reikenens, bet viņam ar 122 un 106 punktiem seko attiecīgi Botass un Rikjardo, tikmēr sestais ar 105 punktiem ir Verstapens.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 310 punktiem ir "Mercedes", kamēr astoņus punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 211 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezušās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!