Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas un ASV autobūves grupas "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) līdzšinējais vadītājs Serdžo Markione (attēlā), kurš veselības problēmu dēļ šonedēļ tika atcelts no koncerna vadītāja amata, šodien negaidīti miris pēc pleca operācijas komplikācijām Cīrihē, paziņojis FCA priekšsēdētājs Džons Elkans.

"Diemžēl notika tas, no kā visvairāk baidījāmies," oficiālajā paziņojumā pauž Elkans, "Serdžo Markione, cilvēks un draugs, ir miris".

66 gadus vecais Markione iedzīvojies nopietnās komplikācijas pēc pagājušajā mēnesī viņam veiktās labā pleca operācijas.

Pirms dažām dienām tika vēstīts, ka pēc plānotās ķirurģiskās operācijas Markiones veselības stāvoklis strauji pasliktinājās. Saistībā ar to FCA īpašnieki nolēma Markioni atcelt no amata un viņa vietā noteikt Maiku Menliju, kurš līdz tam vadīja "Jeep" un "Ram" auto marku.

Markione "Fiat" vadīja kopš 2004. gada. Viņa vadībā 2014. gadā notika "Fiat" un "Chrysler" koncerna saplūšana, veidojot FCA grupu. 2016. gadā Markione no FCA sastāva atdalīja "Ferrari" kā atsevišķu kompāniju. Šī gada jūnijā Markione prezentēja jauno FCA piecgades attīstības plānu, kurā īpaša uzmanība tika vērsta uz "Jeep", "Maserati" un "Alfa Romeo" marku.

Markione bija plānojis FCA vadību pamest 2019. gadā.

FCA šobrīd ir septītais lielākais autoražotājs pasaulē pēc saražoto spēkratu skaita gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!