Foto: Publicitātes foto

Kompānija "AvtoVAZ" publicējusi pirmos attēlus ar modernizēto "Lada Granta" sedanu jeb "uzticamības simbolu", kā apgalvo Krievijas autoražotājs savā preses paziņojumā. Plašākai sabiedrībai jaunais automobilis pirmo reizi tiks parādīts augustā notiekošajā Maskavas autoizstādē.

Modernizētā "Lada Granta" modeļa veidols ieturēts markas jaunāko spēkratu "X" dizaina stilā. Automobilim mainījies virsbūves priekšdaļas noformējums – citādi lukturi, lielāks radiatora dekoratīvais režģis un jauns buferis. Savukārt sānskata spoguļu korpusos ir integrēts pagriezienu rādītājs.

Virsbūves aizmugurējā daļā mainījies numurzīmes novietojums – tas vairs nav buferī, bet gan bagāžnieka vākā. Tāpat modernizētajai "Lada Granta" ir citādi aizmugurējie lukturi un buferis. Kā apgalvo ražotājs, modernizācija ļāvusi samazināt "vizuālo smagnējumu".

Pagaidām "AvtoVAZ" neatklāj detalizētāku informāciju par modernizētās "Lada Granta" tehniskajiem risinājumiem. Pašlaik automobilis pieejams ar 1,6 litru benzīna dzinēju, kas atkarībā no versijas pieejams ar 87, 98 vai 106 zirgspēku jaudu. Sportiskajai versijai "Sport" pieejams šis motors ar 114 ZS. Spēka agregāts tiek sajūgts ar piecpakāpju manuālo vai četrpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Pašlaik "Lada Granta" Krievijas tirgū maksā no 410 tūkstošiem rubļu (5530 eiro), kamēr versija "Sport" – no 555 tūkstošiem rubļu (7485 eiro).

Pēc provizoriskas informācijas, jaunās paaudzes "Lada Granta" gaidāms 2021. gadā. Tā būšot izstrādāta uz modernizētas "B0" platformas, kas aizgūta no "Dacia Logan".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!