Latviešu pilots Reinis Nitišs turpina lietderīgi izmantot pārtraukumus Eiropas rallijkosa čempionātā ("Euro RX"), lai piedalītos dažādu autosporta disciplīnu sacensībās — tā šajā nedēļas nogalē viņš startēs slavenajās 1006 km izturības sacensībās Palangā, informē pilota pārstāvji.

Palangas izturības sacensības notiek kopš 2000. gada un norisinās savdabīgā, uz Lietuvas kūrortpilsētas apvedceļa izveidotā trasē. Šogad tajās pirmo reizi startēs arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, pārstāvot Igaunijas komandu "ALM Motorsport".

Nitiša partneri "ALM Motorsport" komandā būs igaunis Robins Vaks un lietuvietis Justs Jonišs. Kopumā uz starta stāsies 38 sacīkšu auto, bet TCR klasē, kurai atbilst "ALM Motorsport" komanda, sacentīsies septiņas vienības.

"Sacensībām Palangā sekoju jau vairākus gadus, taču līdz šim nebija radusies iespēja pašam tajās piedalīties. Arī šī gada plānos šāds starts man nebija ierakstīts, taču tad saņēmu negaidītu uzaicinājumu no "ALM Motorsport"," stāsta Reinis Nitišs. "1006 km sacensībās brauksim ar "Seat Leon TCR" auto, kas ir tehniski līdzīgs "Audi RS3 LMS SEQ" spēkratam, ar kuru gada sākumā piedalījos 24h izturības sacensībās Dubaijā. Tādēļ ceru, ka treniņos pietiekami ātri spēšu aprast gan ar auto, gan unikālo Palangas trasi, lai jau sacīkšu laikā varētu uzrādīt konkurētspējīgus un stabilus apļu laikus."

Sacensību laikā tiek slēgts Palangas pilsētas apvedceļš un tā viadukts, izveidojot 2,68 km garu trasi ar 12 pagriezieniem. Sacensības sāksies ceturtdien, 19. jūlijā, ar treniņbracieniem, piektdien paredzēta kvalifikācija, bet sestdien no pl. 12 līdz 21 — Palangas 1006 km sacensības.

Paralēli izturības sacensībām Palangas trasē notiek arī citas norises, tostarp mūzikas festivāls, parādes braucieni, aktivitātes slavenībām, skatītājiem un komandu mehāniķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!