Foto: Reuters/Scanpix/LETA

F-1 čempionvienība "Mercedes" vēl uz diviem gadiem pagarinājusi līgumu ar britu pilotu Lūisu Hamiltonu, kurš līdz ar to "sudraba bultas" pārstāvēs līdz 2020. gadam.

Par līguma parakstīšanu tiek runāts jau vairākas nedēļas, tomēr tikai ceturtdien panākta oficiāla vienošanās.

Lai arī līguma summa netiek izpausta, tiek lēsts, ka kontrakta kopējā vērtība ir 40 miljoni mārciņu (45 miljoni eiro). 33 gadus vecais Hamiltons ir F-1 čempionāta visdāsnāk atalgotākais pilots un Lielbritānijas pelnošākais sportists.

Hamiltons "Mercedes" vienībā brauc jau kopš 2013. gada un pa šo laiku par F-1 čempionu kļuvis četras reizes. Pirms tam viņš pārstāvēja "McLaren" komandu, par čempionu ar to kļūstot 2008. gadā.

Savas F-1 karjeras laikā Hamiltons izcīnījis 65 "Grand Prix" posmu uzvaras, kas viņam ļauj atpalikt tikai no leģendārā vācieša Mihaela Šūmahera, kurš savulaik guva 91 panākumu. Toties britu pilots izcīnījis F-1 vēsturē visvairāk pirmās starta vietas - 76.

2018. gada F-1 pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem Hamiltons ir otrajā vietā, par astoņiem punktiem atpaliekot no vācieša Sebastjana Fetela ("Ferrari").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!