Foto: Publicitātes attēli

No 24. līdz 28. jūlijam Rumānijas pilsētā Sibiu norisināsies "Red Bull Romaniacs WESS" (World Enduro Super Series) 4. posms "hard enduro", portālu "Delfi" informēja Latvijas Motosporta federācijā. WESS – pasaules enduro super sērija ir jaunu un aizraujoša, dažādu disciplīnu apvienojums gan profesionāliem motosportistiem, gan iesācējiem.

Šajās sacensībās piedalīsies astoņi latviešu sportisti no trīs motosporta klubiem. "CEC I.S. Racing" komandu pārstāvēs – Ivo Šteinbergs, Kaspars Bondars, Aleksandrs Čerņagins un Andrejs Stolers, "Motosports Racing Team" – Lauris Ermanis, Kalvis Kušķis, Artūrs Irbe un "apPasaule" – Artūrs Irbe un Aivars Kukojs.

Ivo Šteinbergam ("CEC I.S. Racing") šādas sacensības būs pirmā pieredze piecu dienu garumā. "Ar komandu esam ceļā uz Rumāniju, kur notiks hard enduro". Lielākās izmaiņas būs tādas, ka šajā posmā sportists brauks nevis kā ierasts, ar četrtaktu motociklu, bet gan ar divtaktu motocikliu "Es nezinu, ko sagaidīt." Pirms šī posma Rumānijā, sportists ieguvis informāciju, par to kā gatavoties sacensībām, no igauņu sportistiem, kuri jau šajās sacensībās piedalījušies iepriekšējos gadus. "Tehniku esam sagatavojuši, atliks vien izturēt piecas sacensību dienas, kurās katru dienu būs jābrauc vairākas stundas. Viegli nebūs, fiziski tas noteikti būs grūti. Galvenais, protams, es izbaudīšu šīs sacensības, atmosfēru, kalnus. Tas ir hard enduro, grūtākās sacensības kādas ir enduro. Ja Madonā bija klasiskais enduro, kas tā jau bija grūts, tad tie, kuri piedalās posmā Rumānijā, tie lielākā daļa neviens nebrauc klasiskajā enduro. Tā arī ir liela atšķirība. Tā ir cita niša un cits enduro paveids – hard enduro. Šajā enduro disciplīnā ātrums nav tik svarīgs, bet svarīgi ir, kā uzbraukt kalnā un nobraukt, kā braukt kalnos. No komandas startējam četri braucēji, mums palīdzēs divi mehāniķi. Komanda ir liela. Mēģināsim," tā Ivo Šteinbergs.

Arī Laurim Ermanim ("Motosports Racing Team") šis būs kas jauns, vēl nebijis piedzīvojums viņa motosportista karjerā. "Šogad viskuplāk pārstāvēta Latvija, jo igauņu sportistu, manuprāt, būs krietni mazāk, lai gan citus gadus Igauniju ir pārstāvējuši pat 20 sportisti. Šogad brauksim astoņi latviešu sportisti. Visi gatavojas. Jebkurā gadījumā Madonas enduro posms bija ļoti labs treniņš Rumānijas hard enduro. Es to uztveru kā pirmā gada piedzīvojumu Rumānijas posmā." Pirmajā dienā būs prologs, kas notiks Sibiu – Rumānijas pilsētas skaistajās ielās. Tas būs kā šovs, pēc kura arī noteiks, kāds nākamajā dienā būs sportistu starta laiks. Pārējās četras sacensību dienas sportisti brauks pa kalniem. "Katru dienu būs jābrauc pa citu trasi, kura būs marķēta, bet būs jābrauc pēc GPS navigācijas, kas ir galvenā atšķirība," stāsta Lauris. Dienā sportistiem būs jāveic viens liels aplis, kas ilgs kādas četras līdz piecas stundas, atkarībā no tā, kā sportistiem veiksies. "Tas arī nosaka rezultātu, būs arī kontrolpunkti, kuros varēs uzpildīt degvielu. Tad redzēs, kā būs, bet skaidrs ir viens – viegli nebūs. Piecas dienas jābrauc. Emocijas un piedzīvoto varēšu pastāstīt, kad atgriezīsimies no sacensībām," tā Lauris Ermanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!