Foto: Publicitātes foto

Pilnībā elektriskais "Jaguar I-Pace" ir sācis apceļot Baltijas valstis. Īpaši "I-Pace" prezentācijas pasākumi un testa braucieni jau notiekuši Tallinā, tagad tas ir devies uz Lietuvu un 22. jūlijā atceļos uz Latviju. Šis ekoloģiskais, ātrais un drošais piecvietīgais krosovers apvieno sportiskumu, jaunas mākslīgā intelekta tehnoloģijas un praktiskumu. Ar savu izsmalcināto un iespaidīgo izskatu "Jaguar I-Pace" nepaliks nepamanīts trīs Baltijas valstu galvaspilsētu ielās.

Ārkārtīgi ātrā uzlāde, lielā jauda un sportiskā vadāmība ļaus "Jaguar I-Pace" sagraut daudzus mītus par elektromobiļiem. Pilnībā elektriskais "Jaguar I-Pace" ir aprīkots ar 90 kWh litija jonu akumulatoru, pēc kura pilnīgas uzlādes ar automobili var veikt 480 km attālumu, tādēļ ar šo krosoveru var mierīgi doties no Rīgas līdz Liepājas jūrmalai. Pielietojot DC ātro uzlādi (100 kW), akumulatoru no nulles līdz 80% var uzlādēt 40 minūtēs.

"Jaguar I-Pace" darbina divi sinhronizēti pastāvīgā magnēta elektromotori, kas nodrošina 400 ZS jaudu un 700 Nm griezes momentu. Tūlītējs griezes moments un pilnpiedziņas saķere piešķir "I-Pace" sportiska automobiļa paātrinājumu – 100 km/h ātrumu tas attīsta 4,8 sekundēs.

Brauciena laikā testa dalībniekiem būs iespēja izmēģināt jaunā modeļa komforta funkcijas. Viena no tām ir "I-Pace" pilnīgi jaunā "Touch Pro Duo" informācijas un izklaides sistēma ar skārienjūtīgo ekrānu. Vēl viena funkcija ir jaunā navigācijas sistēma, kas atpazīst maršruta topogrāfiju, iepriekšējo braucienu informāciju, kā arī braukšanas stilu, lai akumulatora uzlādes stāvokļa aprēķinos spētu sniegt visaugstāko precizitāti, nodrošinot maksimālu pārliecību par automobiļa spējām nobraukt nepieciešamo attālumu.

Aizmugurē sēdošie pasažieri novērtēs "Jaguar" tik raksturīgo uzmanības pievēršanu katrai detaļai: pasažieriem paredzēto telpu, ērtajam nodalījumu izvietojumam, augstākās kvalitātes materiāliem un luksusa līmeņa salonam.

"Jaguar I-Pace" brauciens Rīgā notiks no 22. līdz 31. jūlijam – gan pie markas oficiālā izplatītāja Rīgā, gan Vecrīgas ielās un kādā no dienām arī tirdzniecības centrā "Spice".

"Jaguar I-Pace" cena Latvijā ir no 82 200 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!