Foto: Publicitātes foto
Ar spraigām kopvērtējuma cīņām un līdz šim neredzētu balvu fondu drifts 14. un 15. jūlijā atgriezīsies Jelgavā. Latvijas drifta kausa "Street" un "ProAm" klases, kurās startē nākotnes "Pro" zvaigznes, atjaunotajā sporta un atpūtas kompleksā "Rullītis" aizvadīs jau savu sezonas trešo posmu.

Jelgavā notiekošais drifta posms pēdējās sezonās kļuvis par neatņemamu Latvijas kausa sastāvdaļu. Katru gadu pasākuma organizatori cenšas parūpēties par kādu pārsteigumu (piemēram, pagājušās sacīkstes komentēja raidījumu "Zebra" un "Ātruma Cilts" vadītājs Pauls Timrots), un arī šis gads neliks vilties – sacensību ietvaros notiks "Tri-Ace Tyre Challenge", kurā katras klases pirmo astoņu vietu ieguvēji tiks pie kopskaitā 76 jaunām riepām.

Lai piedalītos "Tri-Ace Tyre Challenge" un cīnītos par balvām, sacīkstēs jāstartē ar organizatoru ieteiktajiem "Tri-Ace" riepu modeļiem. "Street" klasei paredzētas ielas riepas, savukārt jaudīgākā "ProAm" klase startēs ar pusslika tipa modeli. Protams, ka cīņā par Latvijas drifta kausa posma pirmajām vietām un kopvērtējuma punktiem ļauts piedalīties arī ar citu ražotāju riepām.

Sāncensība kopvērtējumā pēc divām aizvadītām sacensībām ir ļoti sīva – "Street" pirmo piecinieku šķir nepilni 20 punkti (uzvara posmā dod maksimāli 112 punktus), kamēr "ProAm" rezultāti ir vēl blīvāki, un pirmais piecinieks atrodas desmit punktu ietvaros.

Ielas klasē līderis ir Ansis Andersons, tomēr viņam uz papēžiem min Matīss Krēsliņš, kurš pagājušajā gadā Jelgavā izcīnīja otro vietu. Tikmēr "ProAm" ieskaitē pirmo piecinieku veido četri "Bērziņi", no kuriem lielākais punktu guvums Intim Bērziņam. Vienīgais ne-Bērziņš starp līderiem ir jelgavnieks Kaspars Skrinda, kurš sacīkstēs noteikti baudīs lielāko līdzjutēju atbalstu.

Iespējams gan, ka sacīkstēs piedzīvosim kādu pārsteigumu rezultātos, jo pēdējos gados tieši Jelgavā vairāki drifteri ir izcīnījuši savas pirmās uzvaras. To starpā ir tādi piloti kā Jānis Brālītis un Kristians Burkovs, kuri šogad jau izmēģinājuši spēkus dažāda mēroga "Pro" sacensībās.

Sestdienā, 14. jūlijā, Rullīšu trasē norisināsies treniņbraucieni, savukārt svētdienā, 15. jūlijā, viss notiks jau īstā sacensību režīmā. Dienas pirmajā pusē tiks aizvadīti treniņi un kvalifikācijas braucieni, savukārt pēc svinīgās sacensību atklāšanas (pulksten 15) trasē sāksies tandēmu cīņas.

Biļetes iepriekš pārdošanā par samazinātu cenu – astoņiem eiro – pieejamas "Biļešu Servisā". Sacensību dienā uz vietas biļešu cena pieaugušajiem būs 10 eiro, pensionāriem – trīs eiro, bet bērniem līdz 12 gadu vecumam un invalīdiem ieeja pasākumā būs bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!