Foto: AP/Scanpix

Pārliecība par savām spējām, uztrenētas iemaņas un laba reakcija negaidītā situācijā – šīs īpašības tikpat labi var attiecināt gan uz veiksmīgām cīņām ringā, gan uz braukšanu pie auto stūres, uzskata Latvijā populārākais bokseris Mairis Briedis, ar kuru nule uzsāka sadarbību arī "Inchcape Motors Latvia".

Starp braukšanu pie stūres un boksu patiešām var saskatīt zināmas līdzības, atklāj Briedis. Piemēram, jaunu mašīnu var salīdzināt ar neievalkātiem boksa cimdiem. Pie abiem ir jāpieslīpējas.

"Tu pirmo reizi iekāp jaunā, jaudīgā un skaistā mašīnā – viss ir forši, tomēr ir jāpierod pie gabarītiem, aprīkojuma – stūres, bremzēm, spoguļiem," ar ikdienas pieredzi dalās Mairis. Bokseris uzsver, ka nav jākautrējas, piemēram, pēc apstāšanās stāvvietās paskatīties, cik tuvu ir piebraukts malai.

"Es piekrītu drošas braukšanas speciālistiem, kuri saka, ka ir ļoti svarīgi izjust konkrētā auto gabarītus. Jo ikviena mašīna ir īpaša, ar savām niansēm," saka Briedis, kas tikko pirmo reizi piesēdies pie jaunā BMW 6. sērijas "Gran Turismo" stūres. Līdz šim Mairis brauca ar "BMW X5 M50d" apvidnieku.
Foto: Publicitātes foto

33 gadus vecais bokseris stāsta, ka viņu vienmēr ir vilinājusi tehnika, bet pie auto stūres pirmo reizi piesēdies 19 gadu vecumā, kad tētis uzdāvinājis mašīnu. Tad arī ieguvis autovadītāja apliecību. Tagad jau ir uzkrāta zināma braukšanas pieredze, savu braukšanas stilu sportists raksturo kā vidēji ātru.

Gluži tāpat kā boksa ringā, arī uz ceļa vienmēr ir jāmēģina paredzēt situācijas uz priekšu. Piemēram, ja priekšā brauc mašīna, tad vienmēr ir jāpatur prātā, ka tā var pēkšņi bremzēt vai veikt pēkšņu manevru.

"Diemžēl cilvēki bieži nerāda pagriezienu, runā pa telefonu, kaut arī tas nav atļauts, un rada nevajadzīgas avārijas situācijas. Ikvienam autovadītājam jābūt tam gatavam," stāsta slavenais sportists.

Trešā svarīgā lieta – jāizjūt ritms un jāiekļaujas plūsmā. Proti, uz ceļa nedrīkst braukt ne pārāk ātri, ne arī pārāk lēni. Lai justos droši un varētu prasmīgi iekļauties satiksmē, pēc Maira domām, liela nozīme ir braukšanas iemaņām.

"Kā profesionāls sportists labi redzu regulāru treniņu nozīmi. Manuprāt, tieši to pašu var attiecināt arī uz braukšanas iemaņām. Vai tev pietiek prasmju iekļauties plūsmā? Ja nepietiek, piemēram, kādu laiku neesi sēdējis pie auto stūres vai esi nomainījis mašīnu, tad trenējies un uzlabo braukšanu," saka Briedis.

Jo vairāk cilvēku pienācīgi rūpēsies par savām braukšanas prasmēm, jo satiksme būs mierīgāka, savukārt paši braucēji varēs izbaudīt mašīnu jaudu un spēku, ir pārliecināts sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!