Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) Francijas "Grand Prix" izcīņas kvalifikācijā.

Britu autosportists šīs sezonas astotā etapa kvalifikācijā trases apli veica minūtē un 30,029 sekundēs, bet otrais bija viņa komandas biedrs Valteri Botass no Somijas, kurš bija par 0,118 sekundēm lēnāks.

Hamiltons izcīnīja savu 75. "pole position" karjerā.

Tikmēr no otrās starta rindas sacīkstes sāks kopvērtējuma līderis Sebastjans Fetels, jo "Ferrari" komandu pārstāvošais vācietis bija trešais ātrākais, kamēr ceturto labāko apļa laiku uzrādīja nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Trešajā startā rindās atradīsies Verstapena austrāliešu komandas biedrs Daniels Rikjardo no Austrālijas, kā arī otrs "Ferrari" pilots Kimi Raikonens no Somijas.

Ceturtajā starta rindā būs spānis Karloss Sainss juniors no "Renault" un francūzis Šarls Leklerks ar "Sauber", bet labāko desmitniekā tika arī "Haas" komandas piloti Kevins Magnusens no Dānijas un viņa komandas biedrs Romēns Grožāns no Francijas.

Francijas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos divos treniņbraucienos ātrākais bija Hamiltons, bet sestdien lietus iespaidotajā trešā treniņu sērijā labāko apļa laiku uzrādīja Botass.

Pola Rikāra vārdā nosauktā trase, kas atrodas netālu no Marseļas, F-1 sacensības uzņem pirmo reizi kopš 1990. gada, savukārt Francijā F-1 posms norisinās pēc desmit gadu pārtraukuma, iepriekšējam posmam 2008. gadā notiekot Maņikūras trasē netālu no Parīzes.

Kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem vadībā ir Fetels, kurš sakrājis 121 punktu, bet par punktu atpaliek Hamiltons. Tālāk ar 86 punktiem seko Botass, bet viņam divus punktus zaudē austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull", tālākās vietas ieņemot somam Kimi Raikonenam ar "Ferrari" un nīderlandietim Maksam Verstapenam no "Red Bull", kuriem ir attiecīgi 68 un 50 punkti.

Savukārt konstruktoru kausā vadībā ar 206 punktiem joprojām atrodas "Mercedes", kamēr "Ferrari" komandai ir 189 punkti, bet trešā ar 134 punktiem tikmēr ir "Red Bull".

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!