Portāls "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko "Ātruma cilts" sēriju. Šoreiz raidījuma studijā viesojas spilgta Latvijas autosporta personība, "RE Autoclub" direktors Roberts Elbakjans. Sarunā ar Elbakjanu tiek skaidrots, kādas pozitīvas pārmaiņas sagaida Latvijas rallija vidi un kā vērtējams Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) darbs pēc jaunā vadītāja ievēlēšanas.

Ideja veidot Latvijas rallija sportistu sacensību rezultātu apkopojumu jeb ranga tabulu Robertam Elbakjanam radās jau sen. Sarunā ar "Ātruma cilts" vadītajiem Paulu Timrotu un Ilmāru Līkumu Elbakjans uzsver – šāda tabula ne vien sniegs sportistiem iespēju detalizēti salīdzināt savu un konkurentu sniegumu, bet arī ļaus ikvienam interesantam gūt labāku izpratni par Latvijas rallija norisi. Tabula arī uzskatāmi rādīs, kādus augļus nesuši sponsoru ieguldītie līdzekļi, sekmējot jauna, uz konkrētiem rezultātiem balstīta finansējuma piesaisti.

Vērtīgas pārmaiņas arī LAF, kas šī gada martā piedzīvoja prezidenta maiņu, kad Jāņa Nagļa vietā amatā stājās Raimonds Kisiels. Elbakjans atzīst, ka šobrīd federācijas darbs norit produktīvi. Ja līdz šim Latvijas valdībai, pēc Elbakjana domām, bija zema izpratne par autosportu kā daļu no valsts tehniskās attīstības, tad tagad šajā jautājumā ir vērojami pozitīvi uzlabojumi.

Bet ar citām autosporta aktualitātēm skatītājus iepazīstina Artūrs Virbulis. Uzmanības centrā "Toyota" komandas beidzot gūtā uzvara Lemānas 24 stundu sacensībās un FIA izsludinātās GT Nāciju kausa sacīkstes, kurās var piedalīties tikai viena komanda no katras valsts. Kā Pauls, Ilmārs un Artūrs vērtē "Toyota" panākumus Lemānā un kuri no Latvijas autosportistiem ir pelnījuši piedalīties FIA kausā – tiek noskaidrots jaunākajā "Ātruma cilts" raidījuma sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!