Foto: Reuters/Scanpix

ASV elektroautomobiļu ražotājfirma "Tesla" trešdien ierosināja lietu pret bijušo darbinieku, kurš zadzis šīs firmas noslēpumus un izpaudis tos trešajām pusēm.

Bijušais "Tesla" uzņēmuma "Nevada Gigafactory" darbinieks Mārtins Trips tiek apsūdzēts firmas tirdzniecības noslēpumu zagšanā un to nodošanā citiem. Trips šādi atriebies firmai par pārcelšanu citā darbā pēc sliktas sākotnējā darba izpildes.

Lasvegasā ierosinātajā lietā teikts, ka Tripam bija piekļuve ļoti slepenai informācijai, kura attiecas uz firmas bateriju moduļu ražošanas procesu. Kad Trips 2017. gada oktobrī sāka strādāt "Tesla", viņš piekrita neizmantot un neizpaust šo informāciju.

"Dažu mēnešu laikā pēc Tripa pieņemšanas darbā "Tesla" viņa menedžeri konstatēja, ka Tripam ir problēmas ar darba izpildi un viņš reizēm ir traucējošs un nesatiek ar saviem kolēģiem," teikts ierosinātajā lietā, piebilstot, ka viņš kļuvis nikns par pārcelšanu citā darbā.

"Tesla" paziņoja, ka šomēnes sarunā ar Tripu viņš sākumā noliedzis jebkādus pārkāpumus, bet vēlāk atzinies, ka bija uzrakstījis programmatūru, kas ielauzās firmas ražošanas operētājsistēmā un pārsūtīja vairākus gigabaitus konfidenciālu datu juridiskām personām ārpus šīs firmas. Lietā apgalvots, ka šajos datos bija fotogrāfijas un ražošanas sistēmu videoieraksts.

Tripa darbības bija "apzinātas un ļaunprātīgas" un "veiktas ar tīšu nodomu kaitēt "Tesla" biznesam", teikts ierosinātajā lietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!