Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volvo" prezentējusi jaunās paaudzes "S60" sedanu. Tomēr zīmīgākā jaunā modeļa īpatnība ir tā, ka tas būs pirmais "Volvo" automobilis markas pēdējo desmitgažu vēsturē, kuram nebūs pieejamas versijas ar dīzeļdzinēju.

Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais "Volvo S60" sedans kļuvis garāks par 12,6 centimetriem (4,76 metri), bet riteņu garenbāze jaunajam modelim ir par 96 mm lielāka (2,87 m). Šajos parametros "Volvo S60" ir nedaudz lielāks nekā, piemēram, BMW 3. sērijas sedans.

Jaunā "Volvo S60" bagāžas nodalījuma tilpums palielināts ievērojami – no 380 līdz 442 litriem (nolaistu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1680 l).

Zviedru sedans izgatavots uz "Volvo" modulārās platformas SPA (Scalable Product Architecture), kas jau pazīstama no citiem 60. un 90. sērijas "Volvo" jaunākajiem modeļiem.

Bāzes versijā "Volvo S60" sedans būs aprīkots ar divlitru turbopūtes četrcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 250 zirgspēku jaudu. Šādā izpildījumā "S60" būs tikai ar priekšējo riteņu piedziņu. Savukārt modifikācijā ar šī motora 310 ZS versiju "Volvo S60" būs pieejams arī ar pilnpiedziņu.

Ņemot vērā, ka jaunajam "Volvo S60" nav un nebūs dīzeļa versijas, tam pieejamas pat divas hibrīda modifikācijas – "T6" un "T8 Twin Engine AWD", kas attīsta attiecīgi 340 un 400 ZS. Jaudīgākajā versijā hibrīda "Volvo S60" no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 4,9 sekundēs.

Turklāt jaudīgāko modifikāciju varēs aprīkot vēl ar sportisko pakotni "Polestar Engineered". Šādā gadījumā spēka agregāts attīstīs 415 ZS, kā arī automobilim tiks uzstādītas spēcīgākas "Brembo" bremzes ar zeltīta toņa skavām un regulējamie "Ohlins" amortizatori. Šādā izpildījumā hibrīda automobilis līdz 100 km/h paātrināsies par 0,2 sekundēm ātrāk – 4,7 sekundēs.

Jaunais "Volvo S60" tiks aprīkots ar jaunākajām komforta un drošības elektroniskajām sistēmām, tostarp pusautomātisko bezpilota sistēmu, kas darbojas braukšanas ātrumā līdz 130 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!