Foto: FIAWorldRallycross.com

Austriešu pilots Alekss Vurcs grib pagarināt savu iesaistīšanos pasaules rallijkrosa čempionātā ("World RX") un, iespējams, startēs vismaz vēl vienā posmā – Latvijā.

Arī "Neste World RX of Latvia" Vurcs pievienosies privātajai "MJP Racing" komandai, ziņo britu izdevums "Autosport". Kopā ar Vurcu šajā posmā startēs soms Topi Heikinens.

"Rīgā mēs domājam startēt ar Aleksu, ja viss sanāks," saka komandas īpašnieks Makss Puhers. "Par nākamo gadu jāskatās."

Bijušais F-1 pilots "World RX" sacensībās debitēja jūnija sākumā Hellas trasē, kur izcīnīja 16. vietu "Supercar" ieskaitē, tikai par četrām pozīcijām atpaliekot no pusfināla zonas. Pieredzējušais braucējs atzina, ka visgrūtāk viņam bijis pielāgoties starta procedūrai, kas noveda pie diviem "falšstartiem" kvalifikācijas braucienos, kā arī apgūt neierasto seguma maiņu.

"Pieļāvu dažas kļūdas, no kādām gribēju izvairīties, taču tā ir daļa no pieredzes," izdevums "Autosport" citē Vurcu pēc Norvēģijas sacensībām. "Makss [Puhers] brīdināja, ka tā notiks. Es domāju, ka nebūs, bet tā bija, man sanāca pāragrs starts un tā tālāk. Šķiet, man pieder tās nedēļas nogales "džokera" apļu rekords!"

"Man patiešām šīs sacensības sagādāja prieku, protams, es nebiju starp ātrākajiem braucējiem, bet tik un tā tas bija forši," atzīst austriešu pilots. "Gribētu braukt vēl, jo tagad es sāku saprast, ko darīt uz grants. Goda vārds, tas mani "paķēra"!

Aleksa Vurca dēls Fēlikss arī startē rallijkrosā – viņš piedalās Austrijas rallijkrosa čempionātā 1600 cm3 klasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!