Foto: Publicitātes foto
Latvijas ūdens motosporta pilots Ņikita Lijcs jauno pasaules čempionāta sezonu ātrumlaivām F4 klasē iesācis ar piekto vietu Itālijas posmā, informē sportists.

Laikapstākļi Itālijā bija sarežģīgi — karsts gaiss, bet ledains ūdens, kas slikti ietekmēja dzinēja darbību. Brīvo treniņu rezultāti Lijcam bija apmierinoši, taču kvalifikācijā uzrādīts tikai piektais rezultāts.

"Kvalifikācijas laikā ar katru apli jutu, ka dzinējam zūd jauda, līdz ar to bija sliktāki apļa laiki, kā rezultātā pēc trijiem kvalifikācijas braucieniem smagā cīņā ierindojāmies 5. vietā, atpaliekot no līdera Tūkas Lehtonena par 1,5 sekundēm," stāsta Latvijas sportists. "Starta pirmajā taisnē jaudas trūkuma dēļ neizdevās izvirzīties līderpozīcijā, brauciena laikā nācās cīnīties un zaudēt vairākas pozīcijas, finišējot piektajā vietā."

Lai uzlabotu situāciju un pasargātu dzinēju, tika nolemts uz otro dienu mainīt motoru. "Otrās dienas rītā bijām noskaņoti cīnīties, taču kvalifikācijas braucienā palikām 6. pozīcijā, gan uzlabojot apļa laiku par 0,5 sekundēm, bet atpaliekot no līdera, angļa Bena Jelfa par 1,2 sekundēm," skaidro Lijcs. "Startā zaudēju laiku un vienu pozīciju, kuru sacensību laikā atguvu un finišēju 6. vietā. Kopvērtējumā palikām 5. vietā."

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Lijcam 21 punkts un piektā vieta, līderis ar 34 punktiem ir zviedrs Morgans Jernfasts.

Nākamās sacensības Ņikitam Lijcam būs Eiropas čempionāts F4 klasē, kas norisināsies Latvijā, Alūksnē 13. un 14. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!