Foto: Red Bull

F-1 komanda "Red Bull" vienojušies ar Japānas autoražotājiem "Honda" par dzinēju piegādi uz nākamajām divām sezonām, informē vienība.

"Renault" dzinēji, ko "Red Bull" izmanto pēdējos 12 gadus, komandu vairs neapmierina, un pēc vairāku nedēļu pārrunām "Red Bull" panākuši vienošanos ar "Honda". Līgums noslēgts uz 2019. un 2020. gada sezonām.

"Mūs pārliecināja "Honda" uzticība F-1, tās ātrais progress ar mūsu meitas komandu "Scuderia Toro Rosso", un viņu ambīcijas, kas ir saskan ar mūsējām," saka "Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners. "Ilgtermiņa līguma parakstīšana ar "Honda" iezīmē jaunu posmu "Aston Martin Red Bull" komandas centienos ne tikai uzvarēt "Grand Prix" posmos, bet cīņā par mūsu pastāvīgo mērķi — pasaules čempionu tituliem."

Gan "Red Bull", gan "Toro Rosso" saņems identiskus dzinējus.

Šī būs pirmā reize kopš 2015. gada, kad "Honda" ar dzinējiem apgādās vairāk nekā vienu F-1 komandu, savukārt pēc "Red Bull" zaudēšanas franču autoražotāju klienti F-1 paliks "McLaren" un pašu komanda.

Labākais rezultāts, kas pagaidām sasniegts ar "Honda" motoru, ir Pjēra Gaslī ceturtā vieta šāgada Bahreinas "Grand Prix" posmā.

"Sadarbība ar divām komandām nozīmēs divreiz vairāk datu nekā līdz šim," par jaunajiem klientiem ir gandarīts "Honda Motor Co." prezidents Takahiro Hačigo. "Mēs esam pārliecināti, ka sadarbība ar "Red Bull" un "Toro Rosso" ļaus mums pietuvoties kārotajiem mērķiem, uzvarām un čempionu tituliem."

Ar "Renault" dzinējiem "Red Bull" komanda izcīnījusi 57 "Grand Prix" posmu uzvaras, četrus Konstruktoru kausus un četrus F-1 čempionu titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!