Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Suzuki" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "Jimny" apvidus automobili. Pagaidām robustais apvidnieks parādīts tikai Japānas tirgum, bet tā globālā prezentācija gaidāma 5. jūlijā.

Ceturtās paaudzes "Suzuki Jimny" joprojām saglabā savas līdzšinējās kvalitātes – rāmja konstrukciju, neatkarīgos riteņu tiltus un transmisiju ar pazemināto pārnesumu, kā arī kompaktos gabarītus (tā kopgarums ir nepilni četri metri). Vismaz Japānas tirgū jaunais "Jimny" visās modifikācijās būs ar pieslēdzamo pilnpiedziņas sistēmu.

"Suzuki Jimny" bāzes versijā būs aprīkots ar 660 kubikcentimetru benzīna turbomotoru, kas attīsta 64 zirgspēku jaudu un 95 ņūtonmetru griezes momentu. Šādu spēka agregātu klients var izvēlēties sajūgt vai nu ar piecpakāpju manuālo, vai četrpakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Vēl jaunajam "Jimny" pieejama "Sierra" versija, kas aprīkota ar 1,5 litru atmosfērisko motoru (tā veiktspēja pagaidām netiek atklāta).

Jau bāzes komplektācijā ceturtās paaudzes "Suzuki Jimny" iegūs gaisa kondicionētāju un 16 collu riteņu diskus. Par papildu samaksu pieejama klimata kontrole, bezkontakta atslēga, kruīza kontrole, lietie diski un diožu priekšējie lukturi. Tāpat pirmo reizi šis modelis iegūs automātisko ekstrēmās bremzēšanas sistēmu, kas mazinās sadursmes risku.

Atgādinām, ka līdzšinējais "Suzuki Jimny" tika ražots 20 gadus – no 1998. līdz 2018. gadam.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!