Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Pieredzējušais F-1 pilots Fernando Alonso pēc uzvaras Lemānas 24 stundu sacensībās paudis sajūsmu par šīm sacīkstēm un nenoliedz, ka viņa mērķis ir "trīskāršais kronis", ziņo ārzemju mediji.

"Tās ir fantastiskas sajūtas, es joprojām esmu šokā," pēc "Toyota" komandas uzvaras Lemānā izteicās Alonso. "Žēl tikai, ka šīs sacensības notiek reizi gadā. Tās varētu aizvadīt ik pēc 2-3 nedēļām! Izbaudīju katru minūti."

"Toyota" komandā spāņu pilots brauca kopā ar japāni Kazuki Nakadžimu un šveicieti, bijušo F-1 pilotu Sebastjenu Buemi.

"Trīskāršais kronis" ("Triple Crown") autosportā ir F-1 čempiona tituls, uzvara Lemānas 24 stundu sacensībās un slavenajā "Indy 500" sacīkstē ASV. Divkārtējam F-1 čempionam Alonso tagad pieder divi no panākumiem.

"Pēc šīs vasaras es domāšu, ko darīt nākamgad, taču pēc uzvaras Lemānā par manu prioritāti kļūs "IndyCar"," Alonso citē ESPN. "Paskatīsimies, vai tas notiks nākamgad vai vēl pēc gada. Jāredz, kā veidosies nākotne F-1. Taču "trīskāršā kroņa" iegūšana ir kārdinošs mērķis."

Kā zināms, pērn Alonso debitēja slavenajās Indianapolisas sacensībās, pārstāvot "Andretti Autosport" komandu. 27 apļus viņš atradās sacīkstes vadībā, bet, kad līdz finišam bija atlicis 21 aplis, viņa bolīda dzinējs neizturēja un Alonso bija spiests izstāties no septītās vietas un beigu klasifikācijā ieņēma 24. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!