Internetā plašu rezonansi izraisījis aculiecinieka video, kur redzams, kā ielas malā ASV ar spēcīgu liesmu deg "Tesla Model S" elektromobilis. Konkrētais elektromobilis pieder britu TV režisoram un producentam Maiklam Morisam. Turklāt degšana notikusi nevis pēc ceļu satiksmes negadījuma, bet gan vienkārši braukšanas laikā.

Morisa "Tesla Model S" elektromobilis aizdedzies brīdī, kad viņš braucis pa Santamonikas bulvāri Losandželosā. Par liesmām zem sava elektriskā auto viņš uzzinājis no cita satiksmes dalībnieka, kurš signalizējis, ka kaut kas nav kārtībā. Moriss piestāja ielas malā, izkāpa no auto, izsauca glābšanas dienestu un gaidot noskatījās, kā turpina degt viņa "Tesla".

Kompānija "Tesla Motors" paziņojusi, ka sniegs pilnu atbalstu vietējām varasiestādēm negadījuma izmeklēšanā.

Atgādinām, ka pirms dažiem gadiem "Tesla" jau no rūpnīcas "Model S" elektromobiļus aprīkoja ar papildu aizsargplāksni zem grīdas, lai pasargātu baterijas komplektu, kas atsevišķos gadījumos aizdegās pēc tam, kad tā apvalkā ar priekšmetiem uz ceļa, kurus riteņi pamet gaisā, tiek izsists caurums. Šobrīd izmeklēšana noskaidros, vai akumulatora komplekts tika bojāts fiziski vai arī notikusi kāda cita elektriskā kļūme konstrukcijas dēļ.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!